MONDO/Agencije

Potukli se Srbi na Kosovu, policajci, u kafani...

Dva policajca srpske nacionalnosti potukla su se sinoć u Kosovskoj Mitrovici, a jedan od njih teško je povređen, prenosi portal Košev.

3
A- A A+

Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Kako navode, tuča pripadnika kosovske policije desila se sinoć oko 03:30 u kafani "Đura Jakšić", u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Zamenik regionalnog komandira policije za sever, Besim Hoti, za portal Kossev je rekao da je jednom policajcu polomljen nos, a da se drugi nalazi u policijskoj stanici.

Gračanica: Privedeni Srbin i Srpkinja zbog droge

Prema njegovim rečima, do tuče je došlo oko 03:30 u ulici Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je drugi pripadnik kosovske policije, takođe Srbin, Z.P. naneo teške telesne povrede službenom licu P.B.

"U pitanju je krivično delo napad na službeno lice i nanošenje teških telesnih povreda. Slučaj je okarakterisan kao teška telesna povreda zato što je službenom licu polomljen nos, što su pokazali nalazi doktora medicine u Mitrovici", rekao je Hoti.

On je naveo da policajci jesu pripadnici kosovske policije, ali da oni nisu u sastavu direkcije policije Mitrovica Sever, već rade u drugom regionu, kao i da su tokom incidenta bili u civilu.

"Mi smo preduzeli sve istražne mere, dužni smo kad god su u pitanju pripadnici kosovske policije, umešani u bilo kakvo krivično delo, da u istragu uključimo i Inspektorat kosovske policije kao nezavisan organ, tako da su i oni u toj proceduri zajedno sa istražnom policijom na ovom slučaju", rekao je Hoti i dodao da je Državni tužilac obavešten o ovom slučaju.

Kako je naveo, sve dalje procedure i odluke o pripadniku kosovske policije koji je osumnjičen u ovom slučaju, zavisiće od daljeg istražnog rada Inspektorata kosovske policije u saradnji sa tužiocem nadležnim za ovaj slučaj.

Povezano

Sve vesti