Ovi trikovi "skidaju" 10 godina!

Autor:

Donosimo vam nekoliko jednostavnih i praktično besplatnih trikova koji će vas podmladiti "u sekundi".

0
A- A A+
šminka, šminkanje, senka Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Melani Viver je šminkerka na glasu u Holivudu, radila je sa Evom Mendez, Arijanom Grande, Dženifer Hadson… Ali, iako za njene klijentkinje novac nije problem, ona se služi i nekim vrlo jednostavnim trikovima koji vas neće koštati ni dinara.

"Najveća greška koju žene prave je korišćenje prevelike količine šminke", kaže Melani Viver za "Dejli mejl", "Žene nanesu slojeve i slojeve šminke, i onda i ta šminka čini da se koža 'obesi' pre vremena."

Ona savetuje da se oslobodite viška kozmetičkih preparata, da slobodno preskočite različite "podloge" za šminkanje, i da svedete svoj neseser na tri ključna proizvoda koji su vam dovoljni da izgledate lepo i sveže, maskaru, rumenilo i karmin ili sjaj za usne, šta već više volite.

Njen omiljeni "trik" je nanošenje mrvice rumenila koje i inače koristite na gornje kapke, pošto to osveži lice i čini da delujete odmornije.

Ali, ako ne možete da se odreknete tečnih pudera i podloga, Melani savetuje da ih nanosite isključivo prstima, umesto da koristite sve one sunđerčiće, specijalne blendere i slično.

"Blenderi imaju smisla samo ako znate kako da ih koristite. U suprotnom, nećete biti zadovoljni rezultatom i zato je mnogo bolje da podlogu nanosite rukom, pošto ćete onda pod prstima osetiti da li vam je negde ostao deblji sloj, na primer, ili niste proizvod lepo razmazali.

"Obrve su trenutno u centru pažnje, ali je jako važno da izbegnete preterivanje. Jako mlade devojke tetoviraju obrve, a moglo bi se desiti da zbog toga zažale. Ako želite malo da istaknete obrve, dovoljna vam je olovka za obrve", savetuje ona.

Kako sam tetovirala obrve i zašto neću opet

Povezano

Sve vesti