mondo.rs

Jagodina: Ubio čoveka posle svađe oko TV programa

Autor:

Muškarac (52) iz Kraljeva, koji je živeo u Gerontološkom centru u Jagodini, pesnicama je pretukao Ž.K. (70) iz Paraćina zbog daljinskog upravljača. Nesrećni čovek preminuo posle nekoliko dana.

3
A- A A+

daljinski Foto: MONDO/Nataša Petrović

Jedan je hteo da gleda muzički program, dok je drugi tražio vesti. Posle žučne svađe, osumnjičeni je udario Ž.K. pesnicama u glavu, usled čega je starac doživeo moždani udar i četiri dana kasnije umro od izliva krvi u mozak.

Ž.K. je posle udaraca u glavu pao kao pokošen. Kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu, ali je uprkos naporima lekara da ga spasu, preminuo od posledica moždanog udara, koji je nastupio usled snažnih udaraca u glavu.

List "Alo" piše da je Ž.K. posle incidenta, zbog krvarenja iz nosa kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Jagodini.

Muškarac u staračkom domu pretučen na smrt

"Posle ukazane medicinske pomoći vraćen je u dom. Sutradan su ga ponovo vozili u bolnicu na previjanje i opet je vraćen u Gerontološki centar. Međutim, 16. aprila mu je pozlilo. Hitno je vraćen u jagodinsku bolnicu, a potom je prebačen u opštu bolnicu u Paraćinu, gde je posle dva dana preminuo. Do sada u našoj ustanovi nije bilo sličnih incidenata, a policija ispituje kako je došlo do ovoga", kaže za “Alo!” Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini.

Prema izvoru iz istrage, incident se dogodio u jutarnjim satima naočigled više penzionera okupljenih oko televizora.

"Tačno je da je izbila prepirke oko TV programa. Jedan je hteo da gleda vesti, a drugi muzički program. Prilikom otimanja daljinskog upravljača stanar doma je nekoliko puta snažno udario Ž.K. pesnicom u nos i nokautirao ga. Za slabijeg i znatno starijeg Ž.K. to je bio fatalan udarac. Čovek se srušio kao pokošen, a iz nosa je počela da mu curi krv", kaže jedan penzioner iz doma.

Više javno tužilaštvo u Jagodini dalo je nalog za pokretanje istrage protiv osumnjičenog za nanošenje teških telesnih povreda od kojih je Ž.K. preminuo.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini prihvatio je predlog za određivanje pritvora, pa je osumnjičenom umesto smeštaja u Gerontološkom centru obezbeđen pansion do 30 dana u zatvorskoj ćeliji.

Povezano

Sve vesti