mondo.rs

On je GLEDAO porođaj svoje žene, da li biste vi?

Autor:

Dvejn Džonson poznatiji kao "Stena" bio je pored svoje žene u porođajnoj sali i GLEDAO čitav porođaj. Da li biste se vi usudili na to?

20
A- A A+

Rođenje deteta je najneverovatniji događaj u životu. Činjenica da u sebi devet meseci nosite jedan novi život je veličanstvena, a samo rođenje predstavlja pravu eksploziju emocija.

Strah, strepnja, radost, ljubav... Ove emocije opisuju ono žene osete od prve kontrakcije, pa do pogleda na taj mali smotuljak koji im babica doda…

I mame su, uglavnom, same u tom trenutku. Tate su negde s porodicom i društvom, gledaju u mobilni čekajući da zazvoni i onda uz reči "devojčica ili dečak" započnu tradicionalno vrištanje od sreće, a okupljena "podrška" započne cepanje…

A, šta ako…

Šta ako tata reši da bude uz mamu i u toj sali? Kao na filmu? Drži je za ruku, ona ga steže, grebe i kune "jer je on kriv za to što je boli"? Ima i takvih i svaka čast. Mada, i lekari i anesteziolozi kažu "bolje da nisu tu".

"Jednom nam je tata bio u sali, pogledao je 'dole' i pao u nesvest. Udario je glavom o radijator, raskrvario je nismo znali da li prvo njega da dižemo s patosa ili da porađamo pacijentkinju", rekao je jedan anesteziolog "mami iz MONDA". Baš na porođaju.

Ipak, možda da se malo stisnete? Pokažete da ste jaki? Jer, vi možete da gledate kako se jedan život rađa? OK, znamo, slika nije najprijatnija na početku, ali kada mu vidite glavicu koju ćete prvo poljubiti i ta ramena... zar ne bi trebalo TO da bude nešto najneverovatnije što ste ikada videli?

Jedan holivudski tata je ispričao svoje iskustvo. Gledajući "dole":

"Savet gospodi - budite uz svoju ženu. Važno je da budete uz nju dok se porađa. Držite je za ruke, noge, šta god treba, ali... ako želite da osetite najveličanstveniji i najprimalniji momenat koji će vam život dati - gledajte kako vam se dete rađa. Menja život. A, ljubav koju ćete osetiti prema vašoj ženi će biti bezgranična", rekao je Dvejn "Stena" Džonson.


Povezano

Sve vesti