Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere Srbije

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu, u tu zemlju.

1
A- A A+

  Kaže, nju zanima nastavak dijaloga.

"Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje", rekla je Grabar Kitarović.

Grabar Ktarović je u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi ocenila odnose dve zemlje, nakon incidena koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Vulina, Kitarović kaže da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje.

Vulinu zabranili ulazak u Hrvatsku

"Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja", rekla je.

Grabar Kitarović je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kaže, niko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio.

Vučić o Šešelju: Nedopustivo, naneta šteta Srbiji

"Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije", rekla je Grabar Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

Predsednik Srbije rekao je juče da će Srbija na odluku Hrvatske da zabrani ulazak u tu zemlju  Vulinu odgovoriti recipročnim merama.

"Bila je to ishitrena i nervozna reakcija. Srbija će reagovati recipročnim merama, a kakvim - odlučiće Vlada u červtrtak", rekao je Vučić.

On kaže da je, kako je shvatio, zabrana Vulinu izrečena zbog izjava koje je davao.

Povezano

Sve vesti