"Jedan od najboljih domaćih rok albuma"

Autor:

Grupa E-Play promovisala je novi album "Sloboda". Novinar Velja Pavlović: "Jedan od najboljih albuma domaće rok scene, a Maja Cvetković je poput Margite Stefanović (EKV)".

"Jedan od najboljih domaćih rok albuma" Foto: E-Play/Mondo

Postoji još rok bendova u Srbiji koji rade u gotovo nemogućim uslovima sa ciljem da očuvaju ovaj zvuk koji je nekada bio dominantan, mejnstrim.

Jedan od "čuvara vatre" je i bend E-Play, koji je upravo objavio novi album "Sloboda" i danas ga promovisao u društvu prijatelja ispred Ustanove kulture "Parobrod".

O albumu i bendu E-Play, koji postoji već 20 godina, govorio je poznati novinar Velja Pavlović istakao je da je reč o "jednom od najboljih albuma domaće, balkanske, rok scene", a pevačicu i gitaristkinju Maju Cvetković nazvao je "ikonom na našem rok prostoru".

"Od Margite Stefanović naš rokenrol nije imao rok divu koja ovako superiorno vlada. Ikona rokenrola na našim prostorima je postala Maja Cvetković... koja izvanredno piše, svira i komponuje", rekao je Pavlović.

OVAKO JE BILO NA PROMOCIJI

Izvor: YouTube/TV LongPlay

Rad na albumu "Sloboda" počeo je još 2014. godine, a do sada je sa njega E-Play "izbacio" nekoliko veoma uspešnih i popularnih pesama, poput: "Da budemo samo dobro", "Srešćemo se neki drugi put", i "Šamarčina", koja je osvetlila važan društveni problem - nasilje u porodici.

"Album 'Sloboda' je, definitivno, naš najozbiljniji podugvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Pesma 'Sloboda' govori o tome da treba da zauzmeš svoj stav i kažeš jasno i glasno šta imaš. Potištenost i zavisnost od drugih ljudi samo dovodi do unutrašnjeg nezadovoljstva i onda na kraju si ti jedni koji gubi bitku - a to nije moj moto života, niti moto bilo koga iz benda", izjavila je Maja Cvetković.

Izvor: YouTube/E-Play

E-Play je do sada objavio četiri albuma: "E-Play" (2000.), "Crime" (2005.), "Drago mi je da smo se upoznali (2009.) i "Obični ljudi" (2013. godine).

"Ako nema dobre pesme, niko na svetu ne može da ti pomogne", poruka je Maje iz E-Play.

Na novom albumu je sedam pesama. Nabavite ga i uživajte u sjajnom, čistom rok zvuku i odličnim tekstovima.

"Važno je da budemo dobro, slobodni, da pristajemo samo na ono što mi izaberemo kao pravo rešenje i da nam mogu uzeti sve što imamo, ali ne mogu nam uzeti nas. To je kratak opis sedam pesama sa albuma", kaže Maja.

PESMA "SLOBODA"

Izvor: YouTube/E-Play/TV LongPlay

Povezano

Sve vesti