Lepa glumica ovako održava liniju i svež, mladalački izgled.
Glumica Hale Beri ima 51 godinu, iako smo sigurni da joj niko ne bi dao toliko. U tome verovatno ima malo genetike, ali ona dobro izgleda pre svega zato što vežba.
Vec neko vreme, lepotica podstice i svoje fanove da vežbaju, odgovarajuci na pitanja koja joj postavljaju sa svojim instruktorom Piterom Lijem Tomasom.
Hale Beri kaže da je najvažnije samo da shvatite da od 24 sata u toku dana JEDAN možete da posvetite SEBI i provedete ga u vežbanju.
Ali, ima i ona svojih "trikova". Pored toga što svakodnevno vežba, glumica vodi racuna i o ishrani, a sad je podelila svoju "tajnu" sa pratiocima na Instagramu.
"Jedno od mojih tajnih oružja, koja mi pomažu da pobedim godine i da izgledam i osecam se mlade je supa od kosti. Pravi se tako što se kosti sporo kuvaju najmanje osam sati, a ja volim da to potraje i citava 24 sata", napisala je lepa glumica.
"Važno je da se kosti kuvaju tako dugo da bi se što je bolje moguce iskoristio želatin, kolagen i minerali koje sadrže, koji su dragoceni za naš imunitet, zdrave kosti i zglobove, ali i lepu kožu i kosu.
Kolagen iz koštane srži reguliše i varenje, i ublažava zapaljenske procese u crevima."
Glumica dalje piše da procedenu supu pije, eventualno uz dodatak malo soli, bibera ili luka i kaže da "nije grozno kao što zvuci, a da ce usporiti starenje".
Životinjske kosti stvarno kuvanjem ispuštaju minerale, pre svega kalcijum, magnezijum, fosfor, silicijum i sumpor, a ako se kuvaju zajedno sa malo hrskavice i tetiva, dobijaju se i glukozamin i hondroitin sulfat koji su važni za zdravlje zglobova.
Želatin iz životinjskih kostiju umiruje nervozna creva, pomaže varenje i rešava probleme sa zatvorom.
Srž iz kosti sadrži kolagen, protein koji se tokom kuvanja pretvara u želatin, a poboljšava kvalitet kože, kose i noktiju.
Uz sve to, supa od kosti nije masna, a zasitice vas, unecete dosta minerala i hidrirati organizam.
Pravi se prilicno jednostavno:
Šuplju telecu ili junecu kost stavite u lonac sa dosta vode i pustite da se na tihoj vatri kuva nekoliko sati. Zatim dodajte zelen za supu, a kad se povrce skuva, supu procedite i zacinite po želji.
Možete je piti ili jesti sa testeninom.
Pogledajte fotografije, možda vas nece mrzeti da kuvate: