mondo.rs,mondo.me

Grafiti protiv Vermezovića u Podgorici (FOTO)

Autor:

Na podgoričkim zgradama osvanuli grafiti koji "teraju" trenera fudbalera Budućnosti Vladimira Vermezovića. Razlog su loši rezultati bivšeg šampiona. Budućnost bez pobede na svom terenu 143 dana!

Grafiti protiv Vermezovića u Podgorici (FOTO) Foto: MONDO/www.mondo.me

Bivši predsednik Fudbalskog kluba Budućnost Tomislav Čelebić je napustio klub juna 2011. godine nakon dve godine, a to je učinio pod pritiskom navijača.

Pripadnici navijačke grupe "Varvari" su svoje nezadovoljstvo iskazivali na stadionu, na pres konferencijama, a posebno na fasadama podgoričkih zgrada. Od juna 2009. do juna 2011. bilo je više od 100 grafita na kojima su bile ispisane poruke: "Tomo odlazi".

Na isti način su pripadnici ove navijačke grupe krenuli u "obračun" sa sadašnjim trenerom prvog tima FK Budućnost, nekadašnjim fudbalerom i trenerom Partizana - Vladimirom Vermezovićem, koji je došao za trenera podgoričkog kluba 26. decembra 2017. godine.

Ulici 13. jula u Podgorici, preko puta Pravnog fakulteta, osvanuli su grafiti protiv Vermezovića. Razlog je jasan, 54-godišnji šef stručnog štaba iz Beograda ima loše rezultate sa podgoričkim "plavima".

Od kada je došao "Vermez" Budućnost je odigrala 13 utakmica, a učinak bivšeg šampiona je skroman: dva trijumfa, devet nerešenih rezultata, dva poraza.

Više od svega boli učinak kod kuće, pošto je na stadionu pod Goricom Vermezovićeva ekipa igrala šest puta i svih šest puta je bilo nerešeno u prvenstvo, dok je jedan meč u Kupu izgubila.

Poslije prvenstvenih utakmica protiv Mladosti (1:1), Rudara (0:0), Petrovca (1:1), Koma (1:1), Zete (1:1), polufinala Kupa protiv Mladosti (poraz 2:1), juče je stigao nerešen rezultat u utakmici sa Grbljem (0:0).

FOTOGALERIJA:

Još neverovatnije zvuči da Budućnost čak pet meseci nije pobedila na svom terenu, tačnije 143 dana!

Takav niz se ne pamti, a poslednji trijumf Budućnost je upisala 6. decembra prošle godine protiv Sutjeske (3:1), dok je trener još bio Dragan Kažić.

Možda i više od loših rezultata, navijače podgoričkog kluba iritiraju izjave šefa stručnog štaba, koji tvrdi da "plavi" igraju sve bolje i bolje. I tako iz vikenda u vikend.

Dobra utakmica, sa dosta šansi na obe strane, mi smo ih za nijansu možda imali više. Mislim da je ovo najbolja utakmica Budućnosti u ovom periodu, u smislu intenziteta. Ceo meč smo bili kvalitetni, možda uz nekoliko grešaka koje nas nisu skupo koštale”, rekao je Vermezović nakon remija protiv Grblja, koji je dodao…

Ako ovako nastavimo, na nekome ćemo da 'islalimo bes'. Igrači dobro rade, igraju sve bolje, ali su nervozni, jer ih ne ide. Neću da to zvuči kao alibi, ali dva puta je sudija mogao da pokaže na belu tačku za nas. Neke stvari postaju malo simptomatične, ali suđenje ćemo analizirati na kraju sezone”, poručio je trener Budućnosti.

Povezano

Sve vesti