Policija ne praznuje: Uhapšeno 36 osoba

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsila 36 osoba.

0
A- A A+
policija, ubistvo, nesreća, hapšenje, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Osumnjičeni se terete za krivična dela iznuda, nanošenje teških povreda, ugrožavanje sigurnosti, prinuda, proganjanje, zlostavljanje i mučenje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad detetom, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nedozvoljene polne radnje.

Između ostalih, u Zaječaru je uhapšen B.V. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

Sumnja se da se B.V. u više navrata zaključavao sa detetom u kupatilo i nad njim obavljao nedozvoljene polne radnje. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Policija je u Kragujevcu uhapsila U.N. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

On se tereti da je 22. aprila 2018. godine sa još dva, za sada nepoznata lica, nasilno uvukao u automobil jednog muškarca koga su potom u kući na nepoznatoj adresi fizički maltretirali i mučili.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici MUP u Leskovcu uhapsili su P.T. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pokušaju.

On se sumnjiči da je 14. aprila 2018. godine sa telefona poslao SMS poruku oštećenoj, u kojoj je od nje zahtevao da ostavi u kanti za smeće na jednoj lokaciji kovertu sa 2.000 evra.

Tom prilikom joj je zapretio da će joj, ukoliko prijavi događaj policiji, biti bačena bomba na lokal i kuću.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.

Policija je u Smederevu uhapsili su S.D. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem.

Osumnjičeni se tereti da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je iskoristivši njihovo mentalno stanje, nad njima, u više navrata, počinio obljubu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pripadnici MUP u Smederevu uhapsili su D.P. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine, u više navrata, počinio krivična dela obljuba nad nemoćnim licem i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Osumnjičeni se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu.

Sumnja se da je D.P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i novac od 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu, zbog čega mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Policija je u Smederevu uhapsili su A.N. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Sumnja se da se A.N. pred maloletnim sinom i ćerkom intravenski drogirala i prostituisala, a dečak se jednom prilikom i ubo na igle koje je osumnjičena prethodno koristila prilikom konzumiranja narkotika.

Ona se sumnjiči i da je maloletnog sina primoravala da krade.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V.Đ. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda.

Osumnjičeni je zahtevao od oštećenog novac u iznosu od 100.000 dinara, čiju primopredaju je zahtevao 26. aprila 2018. godine na Bežanijskoj kosi.

On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su D.J. (1998) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

Povezano

Sve vesti