MONDO/Agencije

Brnabić: Popović je uvredio građane za koje radi!

Oštar odgovor premijerke Ane Brnabić kolegi iz Vlade Srbije ministru Nenadu Popoviću na njegov homofobični komentar povodom slikovnice. "Reći ću mu da se više bavi svojim poslom", rekla je ona, najavljujući razgovor sa ministrom.

59
A- A A+
brnabić, brnabic, ana brnabić, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je ministar bez portfelja Nenad Popović izjavom o LGBT uvredio deo građana za koje radi, i najavila da će mu danas reći da više treba da se bavi svojim poslom

"Njegov posao je da Roko, Stefan, Miloš ili neko drugo dete ostanu u Srbiji, a ne da se bavi time ko su im roditelji. Ova izjava u potpunosti nije u duhu tolerancije koju ova Vlada Srbije želi da promoviše. Volela bih da se moji ministri bave svojim poslom, a ne da iznose stavove za koje ih niko nije pitao", rekla je premijerka u Skupštini grada Beograda. 

Ona je dodala da će sa Popovićem razgovarati "u četiri oka" kako bi probala da razume njegovu poruku.

"Mislim da je u toj izjavi pomešao sve teme. Između nataliteta i toga da li je neko gej, nema uzročno-posledične veze. I gej osobe imaju reproduktivne organe i niko, nijedna Vlada na svetu ne može da odredi da li će oni imati decu", rekla je ona. 

Nastavila je:

"Da probamo da stavimo tačku na tu za mene neverovatnu temu... Probaću da zamoli ministarku Slavicu Đukić Dejanović da pojedinačno objasni ministru da natalitet nema nikakve veze sa tim da li je neko gej ili nije".

Popović je na svom Twitter nalogu kritikovao uvoz knjiga ze decu iz Hrvatske jer se ne slaže sa njihovim sadržajem i napisao:

"U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'".

Nakon što je dobio mnogo negativnih komentara i kritika, Popović je izjavio da je izneo stav "kao roditelj i građanin Srbije" kome su "na prvom mestu tradicionalne vrednosti" i ocenio da njegov tekst nije poziv na nasilje.

"Izneo sam stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti. Ne pozivam na nasilje, nikada to nisam radio, ali ne želim da naša deca čitaju i rastu uz priče sa dve mame ili dvojicom tata", rekao je on.

MONDO TEMA: "Kada mi je sin rekao da je gej... "

Povezano

Sve vesti