Klinac spalio beskućnika, na robiju ide majka

Autor:

Draginja Jovanov iz Novog Sada, majka dečaka koji je decembra 2016. godine u tom gradu zapalio Dragutina Todorčevića (64), koji je podlegao povredama, osuđena je na šest meseci zatvora.

8
A- A A+
đubre, beskućnik, beskućnici Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Kazna joj je izrečena u Osnovnom sudu u Novom Sadu, zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta o kojem je bila dužna da se stara, javljaju "Večernje novosti".

Kako navode u novosadskom Osnovnom sudu, izvedeni su svi usvojeni dokazi, posle čega je glavni pretres završen. Postupajući sudija je odmah izrekla i presudu, a okrivljena majka je bila prisutna.

U navedenu kaznu biće uračunato i vreme koje je okrivljena provela u pritvoru, a na ovu odluku suda stranke u postupku imaju pravo žalbe drugostepenom sudu.

Ko je kriv za smrt beskućnika? Otkriveni propusti

Majci, sada trinaestogodišnjaka je 2. februara 2017. godine na predlog Osnovnog tužilaštva, posle saslušanja, određen pritvor kako bi se obezbedilo njeno prisustvo za nesmetano vođenje postupka, kao i zbog opasnosti od bekstva.

Njen branilac se, međutim, žalio na tu odluku, pa je Draginja, posle samo jednog dana provedenog iza "rešetaka", puštena da se brani sa slobode.

Dok je trajao postupak, majka se nije odazivala na sudske pozive, a njeno prisustvo na glavnom pretresu je pokušavano da se obezbedi i uz pomoć policije.

Dečak je posle nemilog događaja smešten u Dom za maloletnike u Pančevu.

BEZ SAMILOSTI

U noći između 12. i 13. decembra 2016. godine oko 3.30, sa još jednim vršnjakom i jednim 13-godišnjakom, Draginjin sin A.K. se obreo se na Bulevaru oslobođenja 21 u Novom Sadu. Šetajući u gluvo doba noći, naišli su na Todorčevića koji je spavao na dušeku pokriven kartonima. Tu, pored njega je bio i Zoran Todorović (66).

Dečak koji je zapalio beskućnika: Došlo mi je tako

Dvanaestogodišnjak je upaljačem zapaljene novine bacio na Todorčevića, a plamen je počeo da se širi, zahvatio je i odeću usnulog i promrzlog čoveka. Dečaci su posle toga pobegli odatle, ali su nekoliko sati kasnije identifikovani i pronađeni.

Nesrećni čovek je zbog teških opekotina, nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru, a plamen je lakše povredio i Todorovića.

Povezano

Sve vesti