Drama: Krali na auto-putu, udarili policiju

Autor:

U koordinisanoj akciji pripadnika MUP-a u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na auto-putu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva.

1
A- A A+

policija, ubistvo, nesreća, hapšenje, Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Sumnja se da su njih dvojica jutros, na parkingu u blizini benzinske stanice "NIS" u Kolarima, kod motela "Jerina", prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica stranih turista.

Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu.

Potom je utrčao u automobil "alfa" italijanskih registarskih oznaka koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi osumnjičeni, saopšteno je iz MUP-a.

OPREZ: Drumski razbojnici haraju autoputevima

Policija je odmah, po prijavi događaja, krenula u poteru za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo.

Da stvar bude gora, prilikom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udarili u službeno vozilo.

Prilikom izvršenja krivičnog dela i hapšenja, srećom, nije bilo povređenih.

Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na auto-putu gde su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedi nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

Povezano

Sve vesti