Budućnost i Vermezović: 30.000 i kraj

Autor:

Iskusni 54-godišnji Vladimir Vermezović je bivši šef stručnog štaba Budućnosti javljeno je MONDU iz bliskih izvora, što smo još u petak najavili

7
A- A A+
Vermezović Foto: MONDO


Pisali smo o rastanku u petak, najavili da će se desiti nakon utakmice protiv Rudara u Pljevljima (0:0), a sada je konačno:

Prema saznanjima MONDA, iskusni Vladimir Vermezović (54) više nije trener Budućnosti.

Stručnjak iz Beograda potpisao je svoj otkaz još u sredu nakon eliminacije u polufinalu Kupa od Mladosti, a rukovodstvo kluba mu je odluku o raskidu saradnje saopštilo u subotu uveče, posle povratka ekipe sa severa Crne Gore.

Vermezović je na 13 prvenstvenih utakmica ostvario dva trijumfa, 10 remija i jedan poraz, a tim učinkom je ugroženo i gotovo sigurno drugo mesto Budućnosti, jer joj je Mladost prišla na zaostatak od samo dva boda.

Međutim, plasman u Evropu nije ugrožen, jer je četvrtoplasirani Grbalj daleko osam bodova.

"Vermeza", u Srbiji poznatog i kao "Čika Crni", koji je u Crnoj Gori postao "Mister X", kao prelazno rešenje naslediće neko iz kluba - verovatno tandem Dejan Jelenić i Miodrag Džudović (biće to 19. trener od 2006) - a na leto će uprava tražiti 20. šefa stručnog štaba od kada je Crna Gora nezavisna država.

Kako bi bili distancirani od svega toga, fudbaleri Budućnosti dobili su dva dana slobodno, dok se ne reši pitanje kormilara.

Bivši strateg Partizana će na račun raskida ugovora inkasirati oko 30.000 evra, a čelni ljudi Budućnosti - koji su sami krivi što su mu dali za tamošnje uslove visoku platu (8.000 mesečno) - pomirili su se sa činjenicom da će papreno platiti stratega koji nije doneo boljitak od kada je došao u Podgoricu.


Klub se u nedelju predveče oglasio zvaničnim saopštenjem:

"Fudbalski klub Budućnost obaveštava javnost da je uprava kluba danas donela odluku da raskine saradnju sa šefom stručnog štaba Vladimirom Vermezovićem. Ovim putem želimo da se zahvalimo gospodinu Vermezoviću na dosadašnjoj saradnji i da mu poželimo uspešan nastavak karijere. Takođe, odluka o treneru koji će voditi ekipu u nastavku sezone će biti donesena uskoro, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost", poruka je Budućnosti.

Povezano

Sve vesti