Pucnjava u Beogradu: Ubijeni bio svetska "faca"?

Autor:

Muškarac koji je u nedelju ubijen iz vatrenog oružja na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, tvrde tamošnji portali.

12
A- A A+
ubistvo, uviđaj, policija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Južnoafrički sajt Njuz 24 tvrdi da je bio povezan i sa Nafizom Modakom koji, kako navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President's Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je Zuma navodno bio umešan.

Preminuo muškarac upucan na Novom Beogradu FOTO

"Njuz 24" navodi i da se ime muškarca ubijenog u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahteva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji "ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige 'The President's Keepers'".

MUP: Ne zna se identitet ubijenog u Južnoj Africi

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

"To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi", rekao je tada Kinear.

Deo snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahteva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Muškarac star oko 50 godina, na koga je u nedelju oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo je nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Povezano

Sve vesti