Jelena na prekretnici: Zbogom tenisu, pa svadba

Autor:

Nekada prva teniserka sveta poručila je da je došlo vreme za važan korak u njenom životu, da bi iz ove perspektive promenila mnoge stvari, da zna čime će se baviti u budućnosti, kao i da je veoma zadovoljna onim što je postigla

Jelena Janković uskoro će doneti jednu od najvažnijih odluka u životu. Srpska teniserka definitivno će odlučiti da li će nastaviti ili okončati karijeru posle 17 profesionalnih sezona.

"Uskoro ću doneti konačnu odluku o tome da li ću nastaviti ili prekinuti karijeru", jasno je poručila popularna DSžej Džej u intervjuu za "Kurir".

Jelena Janković van terena je od avgusta prošle godine, kada ju je u prvoj rundi US Opena eliminisala Petra Kvitova.

Nakon toga zbog hroničnih problema sa leđima podvrgla se hirurškoj intervenciji i onda nekoliko puta odlagala povratak na teren.

Džej Džej, gde si?

Posle tenisa - biznis

Jelena već razmišlja o tome čime će se baviti posle završetka profesionalne teniske karijere. "Mnogo stvari me zanima i smatram da bih mogla da vodim neki biznis. Tenis mi je omogućio mnoge privilegije, tako da će ono čime ću se baviti biti nešto što me ispunjava i čini srećnom", navela je Jelena Janković.

"Bilo je uspona i padova, pobeda i poraza, lepih i manje lepih trenutaka... Analizirajući sve, zaključila sam da sam imala uspešnu karijeru. Ostvarila sam san svakog sportiste, bila sam svetski šampion, prva teniserka sveta, godinama u vrhu, ali imala sam i trnovit put pre toga do vrha", sumirala je Jelena dosadašnju karijeru, tokom koje je osvojila 15 trofeja.

Ipak, kada se osvrne na sve što je prošla, 33-godišnja teniserka kaže da bi promenila neke stvari.

"Mnoge stvari bih uradila drugačije. Možda nisam dovoljno pažnje obraćala na oporavak organizma i često sam se prerano vraćala na teren. Mislila sam da mogu sve, nisam obraćala pažnju na signale koje mi je telo slalo".

Ona je i bila i svetski "broj jedan" i u dva navrata ukupno je na čelu WTA liste provela 18 nedelja, najduže od bilo koje srpske teniserke. Prvi put se popela na vrh 11. avgusta 2008. i provela samo sedam dana, dok je drugi put postala "broj 1" 6. oktobra iste godine i posle 17 nedelja u nizu sišla je sa teniskog prestola 1. februara 2009.

"To je bilo ostvarenje sna. U tom trenutku bila sam veoma ponosna na sebe, na svoj tim i porodicu, ali zbog obaveza tokom sezone nisam u potpunosti bila svesna koliko je to veliki uspeh. Svi oko mene su bili euforični, dok sam ja razmišljala samo kako da ostanem u vrhu i nastavim da pružam maksimum", prisetila se Jelena najvećih uspeha u karijeri.

Jelena je otkrila i da je "emotivno ispunjena" i da je možda već došlo vreme za drugačiju ulogu u njenom životu.

"Normalno je da mi se mladići udvaraju, ali u ovom trenutku sam emotivno ispunjena i ne obraćam pažnju na to", poručila je Jelena i dodala da razmišlja i o udaji.

"Nadam se da će se i to dogoditi uskoro. To je trenutak o kojem mašta svaka devojka. Imam divnu vezu i to će doći spontano", navela je Džej Džej.

Povezano

Sve vesti