JEZIVO:Ubistvo pred očima dece, pretučena trudnica

Autor:

Srbiju su potresla dva nova slučaja porodičnog nasilja. U Kosjeriću suprug osumnjičen da je pred troje dece ubio ženu, a u Požarevcu muškarac osumnjičen da je pretukao trudnicu koja je zbog toga izgubila bebu.

JEZIVO:Ubistvo pred očima dece, pretučena trudnica Foto: Mondo/Goran Sivački


Ne vrede, izgleda, ni stroge zakonske kazne, ni novi propisi. Nasilnici nastavljaju po svome...Dve žene u poslednja dva dana doživele su, kako se sumnja, da partneri sa kojima žive na njih dignu ruke. Nestala su dva života - jedne žene i nerođene bebe.

Prvi tragičan slučaj dogodio se u Kosjeriću. J.G. (38) iz Kosjerića ubijena je sinoć u porodičnoj kući, naočigled dece.

Za ubistvo policija sumnjiči supruga I.R. (35) iz Kosjerića, koji je uhapšen pri skrivanju na tavanu pomoćnog objekta, 50 metara udaljenog od mesta zločina. Njemu je određeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.

Prema pisanju medija, on je trebalo da ovih dana da ide na drugo izdržavanje zatvorske kazne, zbog prebijanja Grbićeve, odnosno zbog nasilja u porodici.

Prvu kaznu je izdržao i izašao iz zatvora u februaru, ali je ženu opet pretukao, a sinoć ju je i ubio.

J. G. je iz prethodnog braka imala dvoje dece, a nakon smrti prvog muža ponovo se udala i sa sadašnjim suprugom I.R. dobila još jednog dečaka (3).

Porodično ubistvo u Kruševcu!

Imali su ozbiljnih problema jer ga je, prenosi Telegraf.rs, nekoliko puta prijavljivala za nasilje, a on je u više navrata čak i bio u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

Bio mu je zabranjen pristup i njoj i deci.

Navodno je nasilno ušao u dom, povredio ženu nožem a najstariji sin je izleteo iz kuće i otišao preko puta u Dom zdravlja, da dovede pomoć. No, pomoć je stigla prekasno.

J.G. je bila invalid i nigde nije radila a I.R, takođe iz Kosjerića, sezonski je radnik. Policija trenutno pretražuje i okolna sela u kojima je on povremeno radio.

Pročitaj pre nego što postaneš žrtva

Telo je otkriveno jedan sat posle ponoći, i nakon dolaska policije preneto na Institut za sudsku medicinu, naveli su u MUP-u za agenciju Beta.

Druga stravična priča odigrala se u Požarevcu.

N. B. (42), uhapšen je zbog nasilja u porodici nad nevenčanom suprugom, trudnicom T. M. (38), javlja danas TV Pink.

Nenad B. je pre dva dana u porodičnoj kući u selu Beranje, pretukao ženu koja se nalazila u OSMOM mesecu trudnoće.

Dan kasnije ona se zbog jakih bolova javila u zdravstvenu ustanovu, gde su joj konstatovane teške povrede stomaka.

Žena je podvrgnuta hirurškoj intervenciji i utvrđeno da je plod mrtav.

Po nalogu zamenika OJT u Pozarevcu N. B. je uhapšen i određeneo je zadržavanje do 48 sati.

Proverom je utvrđeno da ranije nije prijavljivano nasilje iz ove porodice. Podsetite se šta kažu stručnjaci o ovom problemu:

Kad im "kvrcne u glavi" - ima li leka za nasilje?

Ljubomora NIJE lice ljubavi, već signal za UZBUNU

Povezano

Sve vesti