• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski manifest krajem maja

Izvor mondo.rs

Zabava za celu porodicu u deset festivalskih zona, na pet programskih bina!

 Beogradski manifest 2018 Izvor: MONDO/P. Vujić

Najveci regionalni porodicni festival manifestacija i destinacija "Beogradski Manifest" po cetvrti put ce biti održan na Kalemegdanu od 25. do 27. maja, a ulaz za sve posetioce ce biti besplatan.

Povezane vesti

Atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, zabava za decu, filmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacija, performansi, promocije, pivske, vinske i gastronomske degustacije su programski sadržaji festivala koji su uskladeni tako da posetiocima omoguce da svoja interesovanja prate šetajuci kroz deset festivalskih zona, kao i da uživaju u programima na pet bina i tako na najbolji nacin provedu dan sa porodicom i prijateljima.

Od prvog izdanja cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na pocetku letnje turisticke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija koje mogu da posete za vreme svog godišnjeg odmora. Predstavnici više od 60 opština iz Srbije ce na maštovit i kreativan nacin predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo, a lepote svoje zemlje predstavice i gosti iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine partner festivala, te ce u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turisticku ponudu, ali i autenticne nacionalne specijalitete.

Svake godine decja zona je najšarenija i najveselija, a ove godine ce pored brojnih interaktivnih sadržaja i decjih programa, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima ce mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o znacaju reciklaže za ocuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobracaju, uz akciju "Manifestuj se - Svaka limenka se racuna".

Prateci aktuelne trendove festival se svake godine obogacuje i novim sadržajima, tako da ce ove godine po prvi put biti organizovani Festival domacih zanatskih piva i Festival vina, gde ce se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina bice upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama cover bendova.

Posebnu car i ove godine festivalu ce dati veliki šareni leteci baloni i izložba velikih skulptura od slame koje ce na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je znacajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, Turisticih organizacija Srbije i Beograda, Privredne komore Srbije, tako da ce sa svim sadržajima koje "Beogradski Manifest” nudi, Kalemegdan biti idealna destinacija za Beogradane svih generacija koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva cula, dok ce gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Sve zanimljivosti i informacije o satnici i programima festivala mogu se pratiti na sajtu i facebook stranici festivala:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE