• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba: Kolorit svetlosti kao simbol života

U utorak, 8. maja u 19 časova u Galeriji Stepenište, Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka, (Šumatovačka 122, Beograd), biće otvorena izložba Ivane Ivanović koja daje omaž finskom umetniku.

Umetnica Ivana Ivanović u utorak će otvoriti izložbu kojom želi da oda poštovanje finskom umetniku Oivi Toikiju, ali i svetlosti.

Temu izložbe je kolorit svetlosti kao simbol života. Nedostatak svetlosti u Finskoj umetnik kompenzuje kroz staklo, koje kao element ima magičnu moć transmitovanja svetlosti. Sve je to fasciniralo Ivanu.

"Inspiracija je došla sa jednog puta u Italiju. Gledali smo ukrase od duvanog stakla, koji su me inspirisali i tako sam došla do ovog umetnika koji je je fascinirao bojama, detaljima. Postoje potezi koji su čak tanji od niti platna", rekla je Ivana Ivanović najavljujući izložbu, koja će
biti otvorena do 21. maja.

Ivana Ivanović rođena je 1991. godine u Beogradu. Zvanje akademskog umetnika stekla je 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Master studije završila je na Fakultetu za medije i komunikacije.

Članstvo u ULUS-u stekla je 2017. godine, a početkom 2018. godine i zvanje samostalnog umetnika.

Najznačajnije nagrade osvojila je u Holivudu (II mesto), kao i Beogradu (I mesto) na konkursu "Young Creative Chevrolet" (2012).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE