MONDO/Tanjug

Potvrđeno: Rožajskoj grupi 56 godina zatvora

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija


Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu kojim su pripadinci ove grupe osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarić provosnažno su osuđeni na po 10 godina zatvora, Sead Ugljanin na osam godina, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5.2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina.

Prema Rahmi Jeneru, Sijariću, Ramiću i Ugljaninu je izrečena je i mera bezbednosti oduzimanje predmeta pa će im biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

Uhapšeni dileri, prekinut rožajski lanacRahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. godine u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga NN lica u medunarodnim razmerama na teritoriji Republike Srbije, Republike Bugarske i Republike Turske neovlašćeno radi prodaje kupovali, držali i prenosili supstancu heroin.

Ugljanin je osuđen jer je neovlašćeno radi prodaje prenosio heroin, navodi se u presudi.

Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić od optužbe da je kao član ove grupe držala i prenosila i neovlašćeno prodavala veće količine heroina.

Povezano

Sve vesti