AKCIJA: "Pala" gomila osumnjičenih nasilnika!

Autor:

U više odvojenih akcija policija je u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice, uhapsila 41 osobu.

7
A- A A+
policija, interventna, marica,  kovilovo, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela, saopštio je MUP.

POGLEDAJTE O KAKVIM PRESTUPIMA JE REČ:

***

Uhapšen je M.V. (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je došao u stan svog oca i kako se sumnja, nakon kraće svađe oko novca, uzeo metalnu šipku i više puta ga udario po glavi telu i rukama.

Osumnjičeni je priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

U Boru je uhapšen B.S. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je osumnjičen da je, pod dejstvom alkohola, putem telefona pretio svojoj vanbračnoj supruzi da će je lišiti života i telesno povrediti, a iste pretnje je uputio i preko njene majke.

Policija je osumnjičenog pronašla u kući oštećene, u koju je ušao kroz prozor, i tom prilikom je od njega oduzet nož.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

***

U Valjevu je uhapšen N.M. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je, u alkoholisanom stanju, u porodičnoj kući fizički napao svoju suprugu, davio je i udarao rukama u predelu tela i nogu nazivajući je pogrdnim imenima.

Istovremeno, sumnja se, upućivao je pretnje supruzi da će je ubiti, ukoliko ga prijavi policiji.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

***

U Vranju je uhapšen A.S. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

On se sumnjiči da je na vranjskom izletištu "Kazanđol" presreo dve maloletnice, skinuo sa sebe odeću i iste pokušao da prisili na seksualni odnos.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su D.K. (52) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

On se sumnjiči da je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja, vaspitanja i vršenja nadzora nad ponašanjem svog maloletnog deteta o kojema je dužan da se stara, zapustio svog maloletnog sina koji je u prethodnom periodu više puta zatican kako "duva lepak" na fudbalskom igralištu u Horgošu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.


***

U Kikindi je uhapšen i S.M. (20) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom.

On se sumnjiči da je u svojoj kući izvršio obljubu nad devojčicom koju je upoznao preko društvenih mreža i namamio je u svoju kuću.

Osumnjičeni je priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su A.K. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

On se sumnjiči da je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja, vaspitanja i vršenja nadzora nad ponašanjem svoje dece o kojima je dužan da se stara, zapustio svoje maloletne sinove koji su u više navrata zatečeni u prosjačenju u blizini Graničnog prelaza Horgoš, kao i u naseljenom mestu Horgoš.

On je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.

***

U Kikindi je uhapšen D.S. (24) zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je svojoj majci pretio ubistvom.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.


***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G.P. (55) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju u svojoj porodičnoj kući vređao i upućivao pretnje svojoj vanbračnoj supruzi, a zatim je čupao za kosu i zadao nekoliko udaraca u predelu lica.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A.M. (50) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je verbalno vređao, a nakon izlaska iz kuće pozivao telefonom suprugu i pretio joj da će ubiti i nju i sina ako ih zatekne u kući.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su S.J. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Sumnja se da je on u prethodnih mesec dana u više navrata fizički maltretirao svoju nevenčanu suprugu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Raškoj.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su N.A. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je svojoj ćerki u zadnjih mesec dana više puta upućivao razne pogrdne reči i da je pokušao da je udari svojim automobilom.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su V.J. (36) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je svom bratu sa kojim živi u zajedničkom domaćinstvu, nakon kraće svađe, pretio kosom za košenje trave i pokušao da ga istom povredi.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su A.D. (29) zbog  sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je fizički napao i tukao svoju suprugu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

***

U Nišu je uhapšen Z.K. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je fizički napao i tukao vanbračnu suprugu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su N.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je duži vremenski period psihički uznemiravao snaju, kao i da je u alkoholisanom stanju u porodičnoj kući fizički nasrnuo na nju i tom prilikom joj naneo povrede u predelu glave i tela.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

***

U Novom Pazaru uhapšen je i F.I. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je pokušao nasilno da uđe u stan bivše supruge i tom prilikom joj je uputio više pretnji, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D.T. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je u alkoholisanom stanju vređao suprugu i njihovu maloletnu ćerku, nakon čega je na njih gurnuo sto, a zatim suprugu gađao stolicom, usled čega je ona zadobila povrede.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

U Novom Sadu uhapšen je i R.D.V.Z. (45), izraelski državljanin, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je u alkoholisanom stanju pretio supruzi da će je ubiti i zapaliti stan.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. L. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju došao kući sa trubačima, nakon čega je počeo da vređa ukućane, a zatim pretio svojoj majci da će je ubiti i nasrnuo na nju, zadavši joj više udaraca otvorenom šakom u predelu lica i glave.

Oštećena je tom prilikom zadobila teške telesne povrede. Pukla joj bubna opne levog uha.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su R. B. (31) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je u alkoholisanom stanju zadao ocu više udaraca zatvorenom šakom u predelu lica.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

U Novom Sadu uhapšen je i G.O. (38) zbog prekršene mere zabrane prilaska i komuniciranja koju mu je odredio Osnovni sud u Novom Sadu zbog izvršenog krivičnog dela nasilje u porodici na štetu svog brata.

Osumnjičeni je priveden sudiji za prekršaje u Novom Sadu.

***

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su A.G. (1962) zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom i nedozvoljene polne radnje.

On se sumnjiči da je obljubio dečaka, od kojeg je potom u više navrata tražio da ga dodiruje, preteći mu da ne sme nikome da kaže jer će mu u suprotnom ubiti sve članove porodice.

Osumnjičeni je priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M.B. (30) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je svog oca uhvatio i stezao za vrat, nakon čega mu je otvorenom šakom zadao udarac u predelu lica.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M.S. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu svog oca.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.M. (1972) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje supruge.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su T.Đ. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je supruzi i tastu zadao više udaraca u predelu glave i tela.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su G. S. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je bivšoj supruzi naneo više udaraca u predelu glave i tela.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.S. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljene polne radnje i prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju.

On je u svojoj porodičnoj kući dvojici maloletnika, koji su bili podstanari kod njega, nudio seksualne odnose, u više navrata ih dodirivao i pokazivao im snimke sa dečijim pornografskim sadržajem.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

***

Pripadnici Miistarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S.M. (1937) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

On se sumnjiči da je od oktobra 2017. godine do februara 2018. godine u više navrata dodirivao po intimnim mestima svoju pastorku.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M.N. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je osumnjičen da je fizički maltretirao i tukao, u više navrata, bivšu suprugu.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su N.P. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On se sumnjiči da je pretio svojim roditeljima i isterao ih iz porodične kuće, a potom i napao interventnu patrolu policije koja je izašla na lice mesta.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su S.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

On se sumnjiči da je obljubio maloletnog dečaka.

Osumnjičeni je priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su Z.A. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je vređao suprugu i hvatao je rukama za vrat.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su M.Đ. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje supruge.

Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

...

Povezano

Sve vesti