• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava koja slavi radost života i slobodu

Izvor mondo.rs

"Pod mlečnom šumom" je predstava inspirisana grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem, Rableom i Bokačom u domenu književnosti i Hijeronimus Bošom u slikarstvu.

U petak (11.5.), subotu (12.5.) i nedelju (13.5.) od 20h na repertoaru pozorišta Le Studio imacete priliku da premijerno pogledate predstavu "Pod mlecnom šumom", po tekstu Dilana Tomasa.

Predstavu je režirao Žan-Batist Demarinji, a igraju Vladimir Tešovic, Marko Petrovic, Dušica Vesic, Mirko Jokic, Goran Rac, Andela Stanojevic, Bojana Simic, Aleksandra Obradovic, Biljana Mutavdžic, Romana Caran, Petar Ðurakovic, Relja Pantic i Aleksandra Radovanovic. Scenografiju i kostim potpisuju Sanja Maljkovic i Ljubica Stojanovic.

Drama "Pod mlecnom šumom" govori o 24 casa u životu jednog velškog gradica. Uz humor i poeziju, Dilan Tomas opisuje prozaicnu svakodnevicu njegovih stanovnika: nade i frustracije, želje i razocaranja, porodicne tajne, alkoholizam i pohotnost. Ono što glavni lik, precasni Eli Dženkins blagonaklono naziva: "ljudskom nevinošcu".

Dilan Tomas je "Pod mlecnom šumom" zamislio kao radio dramu sa više od 70 likova i skoro isto toliko razlicitih mesta zbivanja, što predstavlja veliki izazov za postavljanje u pozorištu, pogotovo ukoliko se postavka oslanja na sredstva karakteristicna za jedno nezavisno pozorište. Materijalna ogranicenja u kombinaciji sa tehnickim ogranicenjima radio drame, bili su inspiracija za Le Studio da se prevazidu sopstvene granice i prikaže još više kreativnosti.

Voditeljka "Slagalice" se obnažila na sceni!

U postavci Le Studija svaki glumac tumaci po više likova; vizuelno snažni, magicni scenski prizori se brzo smenjuju, preplicu, praceni opisom naratora i muzikom, uvlaceci nas u život stanovnika ovog ludog grada koji karakteriše carobna životnost. Ova predstava slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost. Smesta ce vas uvuci i uciniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda upravo nedostaje.

Predstava je inspirisana grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem, Rableom i Bokacom u domenu književnosti i Hijeronimus Bošom u slikarstvu. Reditelj Žan-Batist kaže da upravo to stvara jedinstveni estetski dogadaj: "Kada me pitaju šta je prednost rada u nezavisnom pozorištu, cesto odgovaram: sloboda. Odnosno, sloboda duha, stvaralacka sloboda, sloboda smelosti! Baš tu slobodu smo nastojali da prikažemo postavkom predstave 'Pod mlecnom šumom'."

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE