EUROSONG: SRBIJA U FINALU! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sanja Ilić i Balkanika su pesmom "Nova deca" na drugoj polufinalnoj večeri u Lisabonu, uspeli da obezbede našoj zemlji plasman u finale takmičenja!

123
A- A A+

Predstavnici Srbije, Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom "Nova deca", nastupili su treći u konkurenciji 18 zemalja i "zaradili" plasman u finale takmičenja Pesme Evrovizija!

"Negde smo očekivali da će srpska pesma ući u finale i presrećni smo zbog toga. Konkurencija je bila jaka i biće još zanimljivije u subotu u finalu. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za sprsku pesmu i prepoznali taj spoj tradicionalnog i modernog, deo srpske kulture i predivne glasove izvođača. Budite uz nas i u subotu uveče!", poručila je za MONDO PR RTS-a Duška Vučinić i dodala da su naši predstavnici trenutno na bini u "Altis" dvorani gde se vesele sa ostalim takmičarima.

Nakon završenog glasanja, nismo morali dugo da budemo u iščekivanju jer je Srbija prva zemlja koja je prozvana da nastavlja šou dalje! Pored naše zemlje, u finale su prošle i sledeće države: Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Oni će se pridružiti zemljama koje su se plasirale u utorak kada je održano prvo polufinale, a to su: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

Najlepša cica Eurosonga - Srpkinja! (VIDEO)

Sanja Ilić i Balkanika su zaslužno dobili na kraju izvođenja gromoglasni aplauz od publike.

Orio se dvoranom "Altis" glas talentovane Danice Krstić i njenih kolega, koji su dali sve od sebe da našu zemlju predstave na najbolji mogući način, a sudeći po reakcijama publike - uspeli su u tome.

Dame su nastupile u belim haljinama i crnim kožnim prslucima, dok je pevač Mladen Lukić bio u skroz crnom kombinezonu sa plaštom.

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Pre njih smo čuli i videli predstavnike Norveške i Rumunije, a slede nastupi i ostalih zemalja: San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

"Mislim sve najbolje i da bismo mogli večeras da uđemo u finale. Nemam nikakvu zamerku za njihovu pesmu, ljudi su je napravili onako kako smatraju da treba i negde je to sasvim okej, i u skladu sa onim što oni rade. Ja sam tu da samo navijam", rekla je Marija Šerifović za MONDO pred učešće Balkanike na Eurosongu.

Prvo polufinale Eurosonga je izgledalo OVAKO! (FOTO, VIDEO)

Ovo su bila vaša predviđanja za plasman Srbije u finale i većina vas je imala dobar utisak!


A, hajde da se podsetimo i šta su druge zemlje bile spremile za drugo polufinalno veče...

Aleksandar Ribak, momak iz Norveške, otvorio je drugo polufinalno veče Eurosonga i svojim nastupom obeležio 1500. izvođenje u istoriji ovog takmičenja! Njegova misija je da postane prvi muzičar koji je dva puta pobedio na Eurosong nakon pobede koju je ostvario 2009. godine.

Zašto Sanja nije bio na sceni

Komšije Rumuni, odnosno, bend The Humans i njihova lepa plavokosa frontmenka, izveli su okruženi plesačima pod belim maskama pesmu "Goodbye" i nakon uvodnog, sporijeg dela, "raspalili" rokericu.

Lepotice iz San Marina su pevale okružene malim robotima na postoljima, koji su sve vreme mahali prema publici. Ako ste se pitali zašto su tu roboti (a, i ako niste), one su htele da iznesu poentu kroz pesmu i taj performans da treba prihvatiti sve koji su drugačiji...

"Viking" iz Danske je, proed moćnog glasa, na binu doneo sneg i jedra brodova, a onda smo imali priliku da konačno vidimo i nastup Ruskinje Julije Samojlove. Julija je pevala iz invalidskih kolica na vrhu specijalno napravljene planine koja je stajala na podijumu. Ona je trebalo da nastupi i na prošlom Eurosongu, ali je tada izbio skandal kada je Ukrajina zabranila učešće Rusije, tako što je onemogućila ulazak ove pevačice u zemlju.

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Simpatična grupa iz Moldavije nas je naterala da se zapitamo da li bi trebalo da proverimo dioptriju i zašto vidimo duplo, jer se na kraju pojavilo njih šestoro - od prvobitno troje. Da zabuna bude još veća, izgledali su i bili obučeni identično!

I pravo osveženje za pesme Eurosonga su definitivno predstavnici Holandije koji su izveli kantri-rok numeru, dok je pevač nosio šešir i sako sa leopard dezenom. Odmorite malo od pop balada i veselih "limunadica", i poslušajte ih:

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Evrovizijski priznata "evropska država" - Australija, u Lisabon je poslala pevačicu Džesiku Muboj koja je otpevala pesmu "We got love" i pokazala da iako nije iz Evrope, skroz je "skapirala" Eurosong šemu za dobru pesmu.

S druge strane, etno-džez bend iz Gruzije je poznat po specifičnom zvuku u svojoj zemlji, a uprkos snažnim muškim vokalima, zahvalni smo što pesme imaju ograničenje od tri minuta, jer da je trajalo malo duže - zaspali bismo.

Zato je bolje da umesto njih poslušate Džesiku:

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Poljak se predstavio i obukao kao roker, ali tu se zaustavlja trag svakom rokenrolu u njegovom izvođenju, jer je ipak odlučio da pravi Eurosong "spektakl", a njihov "čuveni pokret" pomeranja ruku koji zovu "zmija" bi definitivno trebalo da razmisle da ukinu. Nakon njih je nastupula Maltežanka koja je pevala okružena zanimljivim instalacijama i vizuelnim efektima u pokušaju da "razbije tabue pre nego što svi postanemo životinje".

Bend iz Mađarske je razbio malo atmosferu hevi metal zvukom i zagrejao dvoranu silnim puštanjem vatre oko bine. Samo jedna nedoumica je nakon njihovog nastupa ostala - zašto je pevač išao okolo bos?

Bolja od svake pirotehnike je bila plavokosa predstavnica Litvanije, Laura Rizoto, koja je nastupila u provokativnoj crvenoj odevnoj kombinaciji i njihala se u ritmu spore pesme "Funny Girl". A, definitivno će nakon ovoga dobiti nadimak "Džesika Rebit"...

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

A, ako je Laura izgledala kao Džesika Rebit, onda je Šveđanin, Bendžamin Ingroso, "pljunuti" Džoni Bravo!

"Brat" Crnogorac, odnosno, pevač Vanja Radovanović, takođe je, kao i srpski predstavnici, otpevao pesmu na maternjem jeziku pod nazivom "Inje". Emotivnu baladu je izveo okružen sa četiri lepotice u belim haljinama, a publiku je onda svojim energičnim performansom digla na noge moćna Slovenka Lea Sirk koja je otpevala pesmu "Hvala ne".

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

"Iz mrtvih" se za kraj večerašnjeg predstavljanja digao, verovatno u čast vampirima, pevač iz Ukrajine koji je na početku pesme mehanizmom uzdignut iz neke vrste kovčega. Crna kosa, bledi ten, crni mantil i bela košulja, upoznajte ukrajinskog Drakulu!

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Tagovi:

Povezano

Sve vesti