Cenzurisani Albanac i gej par?! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Televizija koja je u prenosu "preskočila" nastup istetoviranog Albanca i gej para izgubila pravo da dalje emituje Eurosong.

26
A- A A+

Kineska TV Mango, striming platforma za emitovanje televizijskog sadržaja, izgubila je pravo emitovanja Eurosonga zbog cenzurisanja dva nastupa.

SRBIJA JE U FINALU!

Gledaoci TV Mango nisu mogli da vide tri "momenta" koja Kinezi smatraju spornim. Prvi je nastup irskog predstavnika Rajana O'Šonesija, koji izvodi pesmu dok dva plesača glume istopolni zaljubljeni par.

Drugi je nastup albanskog predstavnika Jugenta Bušpepe, koji je prekršio kinesko "pravilo" jer mu se tokom izvođenja pesme "Mall" vide tetovaže.

Crnogorski predstavnik razbesneo svet!

LGBT sadržaji odavno su nepoželjni u Kini, a početkom ove godine kinesko regulatorno telo izdalo je i zabranu "nezdravih" prizora na televiziji, među kojima su i tetovaže. Albanski predstavnik, podsetićemo, ima tetovaže po celoj desnoj ruci.

Mango TV dodatno je "zamaglila" zastave u duginim bojama koje su bile u publici tokom polufinala.

Oba nastupa gledaćemo i u finalu, a Evropska unija emitera (EBU) saopštila je da je raskinula ugovor o saradnji sa platformom Mango TV, dan uoči emitovanja finala Eurosonga.

Predstavnik Irske, čiji je nastup cenzurisan, rekao je da pozdravlja odluku EBU.

"Ljubav je ljubav, bila ona između dva muškarca, dve devojke… Ovo je veoma važna odluka EBU i pokazuje da ovaj problem ne shvataju olako," rekao je O'Šonesi.

Pogledajte nastupe koje su Kinezi zabranili!

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Podsetite se prve...

...i druge polufinalne večeri! 

Povezano

Sve vesti