mondo.rs

Srbi pevali, u publici zastave Kosova?! (VIDEO)

Autor:

Ovo je kršenje pravila Evrovizije, pogledajte!

Sanja Ilić i Balkanika pevaće u finalu Eurosonga pesmu "Nova deca", u subotu uveče u Lisabonu.

SRBIJA JE U FINALU!

Umesto da slave, naši predstavnici našli su se na meti kritika britanskih medija, ali je njihov nastup obeležio i skandal koji je, za sada, promakao organizatorima.

Komentar RTS-a

MONDO je zamolio RTS da prokomentariše skandal tokom druge polufinalne večeri i evo odgovora: "Radio-televizija Srbije nije organizator takmičenja za "Pesmu Evrovizije", već direktno prenosi događaj. Na organizaciju i prenos događaja Javni servisi koji učestvuju i emituju "Pesmu Evrovizije" nemaju nikakav uticaj".

Uvredili srpsku pesmu!

Dok su naši predstavnici nastupali, u publici su nepoznate osobe na ekranima mobilnih telefona pokazivale zastavu takozvane Republike Kosovo!

Pogledajte, videćete ih na 3.17!

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

Pravila Evrovizije, koja se diči statusom manifestacije na kojoj nije dozvoljeno "uplitati" politiku, navode sledeće.

"Tekstovi i/ili nastupi neće uniziti takmičenje, Eurosong ili EBU. Tekstovi, govori ili gestovi političke ili slične prirode neće biti dozvoljeni tokom programa. Nema psovanja niti drugih neprihvatljivih reči tokom pesama. Ne sme biti poruka niti obeležja koje promovišu organizaciju, institucije, političko ili slično pitanje, kompanije, brend, proizvode ili usluge tokom programa, niti u čitavom prostoru u kojem se manifestacija održava. To se odnosi na salu, tokom ceremonije otvaranja, evrovizijsko selo, pres centar i druga mesta. Kršenje ovog pravila može biti kažnjeno diskvalifikacijom," jasno piše u pravilima takmičenja.

Pitanje je samo – ko su ljudi koji su pokazali zastave? Ukoliko su članovi bilo koje od delegacija, ta zemlja, po pravilima, mora da bude diskvalifikovana.

Portal MONDO poslao je ova pitanja organizatorima takmičenja u Lisabonu. Odgovor još uvek čekamo.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti