"Sramotno vređanje srpske pesme!" (VIDEO)

Autor:

Lice i glas Eurosonga Duška Vučinić komentariše izjave Britanaca

Srbija je u finalu Eurosonga. Sinoć smo na bini u Lisabonu čuli "Novu decu", a jutros uvrede!

Jutro nakon ulaska Srbije u finale muzičkog takmičenja britanski list "Telegraph" izvređao je srpske predstavnike, i finaliste Eurosonga.

Uticajni istoričar i kolumnista Tim Stenli iz britanskog "Telegrafa" nazvao je pesmu "Nova deca" Sanje Ilića i Balkanike "noćnom morom".

SRBIJA JE U FINALU!

"Poslali su i nekog starca sa flautom, i poremećenu damu koja je očigledno u žalosti za ljudima iz svog sela koje su masakrirali partizani (?!). Atmosfera je – poslednji dani u ratnom bunkeru, uz disko muziku. Molim vas, samo prestanite", rekao je Stenli. Ostatak komentara britanskog kolumniste pročitajte OVDE.

MONDO je kontaktirao Dušku Vučinić, glas i lice našeg Eurosonga i šefa službe za odnose sa javnošću Javnog servisa, koja je bila iznenađena i uvređena komentarom britanskog kolege:

"Nije lepo tako komentarisati nastup. U redu je kroz neke duhovite opaske, ali ovo mi se čini prilično ružnim. Možda sam subjektivna, možda i moj komentar nekome deluje surovo, ali svaki komentar na srpsku pesmu doživljavam lično", rekla je Duška Vučinić.

Poslušajte još jednom našu numeru pre finala u subotu!

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Povezano

Sve vesti