"Velja Nevolja" oslobođen, ali ne ide na slobodu!

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Veljka Belivuka zvanog "Velja Nevolja" za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru 2017. i ukinuo mu pritvor.

63
A- A A+
palata pravde, sud, viši sud, krivično Foto: Mondo/ Goran Sivački

Optužbi su oslobođen i Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu.

Sud je Belivuku i Miljkoviću ukinuo pritvor u kojem su više od godinu dana.

Miljković je izašao na slobodu ali Belivuk, međutim, nije pušten već će biti prebačen u svoj stan - radi izdržavanja stare kazne od godinu dana kućnog zatvora, saznaje Tanjug.

Naime, Viši sud mu je danas ukinuo mu pritvor u kojem je bio 15 meseci, ali je odlučeno da buće upućen na izvršenje kazne na koju je osuđen u septembru 2016. godine zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

U pitanju je kazna od godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora na osnovu Belivukovog sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice.

Izvršenje te kazne prema kojoj ne može da napušta stan bez odobrenja suda, nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva, 27. januara 2017. godine, a Belivuk je bio uhapšen 4. februara.

U slučaju Milošević ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo imaju pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sva trojica su oslobođeni optužbi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića, a tužilaštvo smatra da je motiv ubistva Miloševića bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja.

Potvrđena optužnica protiv "Velje Nevolje"

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u medijima poznat i kao "Velja Nevolja", uhapšen je 4. februara 2017, a Miljković 4. maja.

Miloševićevo beživotno telo nađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

Povezano

Sve vesti