INCIDENT obeležio finale Eurosonga (FOTO, VIDEO)

Autor:

Incident tokom živog prenosa 63. izbora za najlepšu pesmu Evrope! Pobednik takmičenja Izrael, evo koliko smo mi od koga bodova dobili!

70
A- A A+

Evropa ima najlepšu pesmu, odabranu 63. put, i četvrtu koja dolazi iz Izraela - odgledali smo još jedan Eurosong, pevušili pesme, navijali, divili se (ili užasavali)...

Srbi pevali, u publici zastave Kosova?!

Odslušali smo sve nastupe, videli i incident na bini - samozvanog aktivistu za slobodu medija koji je prekinuo nastup britanske predstavnice. U glasanju su učestvovale sve 43 zemlje, bez obzira na to da li su prošle u finale ili ne.

Cenzurisani Albanac i gej par?!

00:40 POBEDNIK JE PESMA IZ IZRAELA! Drugo mesto Kipar, treće Austrija.

Srbija je na 19. mestu, što je najgori rezultat u finalu ikada.

Posle pobede Marije Šerifović na današnji dan pre 11 godina, Željko Joksimović bio je treći 2012, Jelena Tomašević šesta (2008), Bojana Stamenov deseta (2015), Milan Stanković 13. (2010), Nina 14. (2011) i Sanja Vučić ZAA pre dve godine je završila na 18. mestu u finalu. Gori plasman imaju samo Marko Kon (2009), Moje Tri (2013) i Tijana Bogićević (2017), koji nisu dogurali dalje od polufinala.

00:20 Dva poena za nas od Grka, 12 od Crnogoraca. U publici se čulo zviždanje?!

00:17 Srpski stručni žiri dao je Švedskoj 12 poena, objavila je Dragana Kosjerina. Deset smo dali Nemačkoj, osam Italiji, sedam Holandiji, šest Norveškoj, pet Moldaviji, četiri Austriji, tri Estoniji, dva Izraelu i jedan Albaniji.

00:06 Nula poena od hrvatskog žirija za nas, Albanci nam dali tri poena.

23:55 Prvi poeni za Srbiju - deset od Azerbejdžana, tri od San Marina, osam od Makedonaca.

23:53 Linije za glasanje su zatvorene!

23:10 Pevali i seksi predstavnica Kipra i Italijani, nastupi su zvanično gotovi!

22:59 U toku nastup Irca, uz plesače koji glume gej par. Zbog cenzure ovog, i nastupa Albanca u polufinalu, jedna kineska televizija izgubila je pravo prenosa finala.

22:51 Dok su pevali Bugarska, Moldavija, Švedska i Mađarska, javnost se više bavila upadom tokom nastupa Britanije. Fokus vraćen tokom nastupa izraelske predstavnice, favorita za pobedu.

22:31 "Uljez" je navodno Albanac koji živi u Britaniji, koji se predstavlja kao "Dr ACAtivism", koji je već upadao u emisije na britanskoj televiziji jer tvrdi da mediji u toj zemlji nisu slobodni. Na majici koju možete videti na fotografijama piše adresa njegovog sajta i ime njegove nove knjige, "The workings of the UK state mafia".

22:29 Pevali predstavnici Australije i Finske.

22:19 Francuzi, Čeh i Danci otpevali svoje pesme, još uvek nije poznato ko je čovek koji je izleteo na binu. Britanija skočila na četvrto mesto među favoritima nakon "upada"!

22:06 Srbija nastupila, ovoga puta niko nije pokazivao zastave Kosova... Prvi put slušamo pesmu Nemačke! Istetovirani Albanac, zbog kojeg je kineska televizija završila "u problemu", nastupio 12. po redu.

21:55 INCIDENT! Nepoznati muškarac iskočio na binu i oteo mikrofon britanskoj predstavnici!

21:50 Svi gledaju Danijelu, Silviju, Katarinu i Filomenu, one nisu predstavnice, već voditeljke ceremonije!

21:49 Šu-bi-du-bi, dap-dap, izvinite, norveška pesma nam se uvukla u uši... Portugalsku smo jedva zapamtili...

21:40 Nastupili su Slovenija, Litvanija i Austrija, dobili velike aplauze. "Operska" predstavnica Estonije ostavila publiku bez daha! I glasom, i haljinom koja je koštala 65 HILJADA evra!

21:22 Nastupili su ukrajinski "vampir", kao i predstavnici Španije - lepa Amaja iz Pamplone je, inače, najmlađa ovogodišnja učesnica, ima samo 19 godina!

Rekord u broju pobeda drži Irska, sa čak sedam prvih mesta. Ovogodišnji favoriti su Izrael i Kipar - dok su čak tri puta pobeđivali predstavnici Izraela, Kipru bi ovo bila prva pobeda.

Glasanje

Od 2016, Evrovizija ima novi sistem glasanja koji kombinuje glasove publike i profesionalnog žirija svake zemlje. I dalje nije moguće glasati za "svog" predstavnika.

Najpre će gledaoci čuti glasove žirija svake zemlje, uključenjem po jedne osobe iz zemalja učesnica.

Tek onda će glasovi publike putem telefona, SMS-a ili aplikacije svih zemalja učesnica biti iskombinovani u ukupan "skor" svake pesme, i te poene objaviće na samom kraju voditelji svečanosti.

I žiriji, i publika koriste sistem glasanja od jedan do osam, zatim deset i 12, popularno "douze points".

Koliko nam vi poena predviđate?


Tagovi:

Povezano

Sve vesti