NOVE uvrede za Srbiju!

Autor:

Britanski mediji naš nastup proglasili plagijatom, pevača "snagatorom iz sekte"?!

131
A- A A+

Britanci opet raspalili po srpskim predstavnicima na 63. Eurosongu!

Incident u finalu! (FOTO, VIDEO)

U velikoj rekapitulaciji finala, u kojem je pobedu odnela predstavnica Izraela, "Dejli mejl" je posprdno dodeljivao svoje nagrade u stilu Oskara. Kolumnista Džim Šeli u tekstu "Bezumna muzika, uvrnuti trikovi i detinjaste političke poruke" oštro je iskritikovao skoro sve učesnike.

Srbija je "nagrađena" u čak tri kategorije, ne zna se koja je bizarnija.

Najpre su Sanja Ilić i Balkanika pomenuti u kategoriji "najgorih trikova na bini". Britanskom kolumnisti zasmetao je flautista Ljubomir Dimitrijević, kojeg je svrstao u "trikove"?!

"Starac koji stoji sa strane na stubu, nosi tamne cvikere i duva u Panovu frulicu," opis je u "Dejli mejlu".

Srbi pevali, u publici zastave Kosova?!

Delimo nagradu za najgori plagijat sa čak sedam zemalja, po mišljenju Džima Šelija. On navodi da su srpski predstavnici iskopirali spot "Bohemian rhapsody" grupe Queen, a kao ostale plagijate nabraja "Džordža Majkla" iz Švedske, "Boba Dilana" iz Holandije, "Merilina Mensona" iz Ukrajine, nastup Moldavije koji je kopija grupe Bucks Fizz, nemačkog Eda Širana, češkog Džejsona Derula i bugarsku Debi Hari.

Najgora uvreda stigla je na račun pevača Mladena Lukića, koji je izdvojen kao jedini dobitnik nagrade za "najstrašnijeg snagatora koji izgleda kao da je iz satanističke sekte".

Ne znamo šta da kažemo, osim – možda vam smeta što smo pet mesta iznad vas?

Nije se samo Srbija našla na meti oštrih reči kolumniste Džima Šelija, pošto je "raspalio" po skoro svim učesnicima. Nije poštedeo ni Britanku Suri, kojoj je nastup prekinuo samozvani aktivista za slobodu medija.

"Nagradu za najbolji medicinski izveštaj, i ujedno najlepšu stvar koju je neko rekao o njoj, dobija saopštenje britanske delegacije – SURI JE OK," napisao je on.

Povezano

Sve vesti