EUROSONG: Ko (ni)je dao Srbiji poene?

Autor:

Srbija se plasirala na 19. mesto u finalu Eurosonga sa ukupno 113 poena, a ovo su države koje su nam te poene dale (i one koje nisu)

18
A- A A+

Počeli su da pristižu detaljni rezultati glasanja na Eurosongu u Lisabonu. Predstavnica Izraela je pobedila sa ukupno 529 poena, dok su srpski predstavnici, Sanja Ilić i Balkanika,  zauzeli ukupno 19. mesto sa 113 bodova.

Ako bi se računali samo glasovi specijalnih žirija, naša grupa bi bila na 23. mestu sa 38 poena (značajnije bodove su dobili od Crne Gore 12, i Azerbejdžana 10), dok bi po glasovima publike bili na višem 12. mestu sa 75 poena.

EUROSONG: Izrael OPET pobedio! (FOTO, VIDEO)

Ako bi se gledali samo glasovi publike, interesantno je da su srpski predstavnici na visokom trećem mestu po broju dobijenih "dvanaestica", odnosno najvećeg broja poena od publike iz neke od zemalja.

Srbija je dobila četiri "dvanaestice" i to od Slovenije, Švajcarske, Hrvatske i Crne Gore. Više od srpskih predstavnika su dobili samo pobednici iz Izraela - osam puta, i predstavnici Litvanije - pet "dvanaestica".

Zanimljivo je da nismo dobili nijedan poen od žirija iz Slovenije, Švajcarske i Hrvatske, dok nam je žiri iz Crne Gore dale takođe 12 poena.

Što se tiče drugih glasova publike koji su upućeni Srbiji, a od Makedonaca smo dobili 10 glasova (od žirija 8), Bugari su nam udelili 7 poena (žiri nijedan). Od publike iz Francuske i Italije smo dobili još po 1 poen.

Od Rusije nismo dobili nijedan glas, kao ni od komšija Mađara, dok nam je žiri iz Grčke dao 2 poena, ali od publike nije stiglo glasova...

Detaljnije o svim bodovima možete pogledati OVDE.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti