mondo.rs

Beldocs na bis!

Autor:

Međunarodni festival dokumentarnog filma završiće se u novootvorenoj Kombank dvorani. Publici i reprize filmova koji su privukli najveću pažnju.

Beldocs na bis! Foto: MONDO, Tijana Dušej Ristev

Svečanim zatvaranjem u novootvorenoj Kombank dvorani zavšiće se 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, premijernim prikazivanjem filma rediteljke Senke Domanović "Okupirani bioskop".

Tokom ovih osam festivalskih dana, na Beldocsu je prikazano 98 filmova, podeljenih u 14 programskih celina u 11 bioskopskih dvorana.

Među skoro 130 gostiju Beldocsa, Beogradom su prošetali Ejbel Ferara, kultni američki reditelj, Rut Bekerman, ovogodišnja pobednica Berlinala, Ulrih Zajdl, jedan od najznačanijih reditelja današnjice i mnogi drugi.

A publika je imala priliku da prisustvuje njihovim masterčasovima, razgovora sa autorima i pogleda premijerno filmove koje su selektori Marko Grba i Igor Stanojević izabrali.

VEČERAS NA REPERTOARU

Poslednjeg dana Beldocsa, večeras, u Domu omladine Beograd i Dvorani kulturnog centra, reprizno će se prikazani neki od filmova koji su privukli najveću pažnju publike ove godine.

Tako će u Domu omladine Beograda danas u sati biti prikazan biografski film "Matangi Maya MIA" o svetskoj pop zvezdi, a u 18 sati putopisni dokumentaraca "Lica mesta" ("Faces Places"), čuvene rediteljke Agnes Varde.

Dok će u Dvorani kulturnog centra Beograda u 17 sati biti prikazan film Mladena Kovačevića "4 godine u 10 minuta" o prvom Srbinu koji se popeo na Mont Everest, dok će u 19 sati biti prikazan "Hotel Jugoslavija", a film "Kedi" o očaravajućim istambulskim mačkama u 21 sat.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti