Kontrolisali bus iz Pazara, našli "šleper" robe

Autor:

Službenici Uprave carine zaplenili su autobus sa ogromnom količinom garderobe sumnjivog porekla, koje je bilo "za čitav šleper", saopšteno je danas iz Carine.

0
A- A A+
sajam, bulevar vojvode mišića, ulica, saobraćaj, tramvaj, autobus, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Do zaplene je došlo 12. maja u Subotici, a prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

Ispopstavilo se da se radi o neverovatnih 32.500 komada odeće - majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa oznakama "adidas", "najki", "rmani", "polo"...

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi mnogo crnih džakova punih robe, a s obzirom na to da ih je bio pozamašan broj, autobus je usmeren u skladište radi detaljne kontrole.

Neobičan ulov carine: Fensi - dugmići

Nakon pregleda prtljaga svega osam putnika, koliko ih je bilo, na red je došao i sam autobus. Tada su carinici videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, između sedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi ogromna količina garderobe raznih poznatih brendova za koju se sumnja da je krivotvorena.

Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored kao brdo velikog tovara, biti zaplenjen i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila.

Postoji sumnja da je roba bila namenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost i zatečenost vozača kada je video carinike, čini se da nije bio upućen u to da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima već i "po dubini".

Povezano

Sve vesti