Petorci pritvor zbog tranzita 79 emigranta

Autor:

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je u Beogradu petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 emigranta.

0
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac


Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštava da je akcija sprovedena nakon višemesečne međunarodne istrage u saradnji sa policijama Rumunije i Nemačke, a uz posredovanje Evropola.

Ova organizovana kriminalna grupa je, prema navodima tužilaštva, prevozila emigrante od Beograda do mesta Džervin, u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih ilegalno prebacila ka zemljama EU.

U Srbiji sve manje migranata, evo zašto

Kako je saopštilo Tužilaštvo, uhapšeno je pet državljana Srbije: P.M., S.S., S.R., P. S. i S. J., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Uhapšeni se sumnjiče da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor, a S.J. mera zabrane napuštanja boravišta.

Povezano

Sve vesti