Serhio Ljulj: Beograd, musaka i rakija

Autor:

Interesantna anketa među učesnicima Fajnal-fora Evrolige u Beogradu.

9
A- A A+

Fajnal-for okupiće ove nedelje u Beogradu najbolje evropske ekipe, među kojima će neke imati šansu da prvi put provedu u glavnom gradu Srbije nekoliko dana.

Povodom predstojećeg F4 turnira u Štark areni (18-20. maja), Evroliga je zato napravila anketu među učesnicima F4 o tome koliko poznaju grad u koji dolaze.

Ne može se reći da su dali mnogo tačnih odgovora, ali jedno ipak znaju - tradicionalno ovdašnje piće, rakiju. Neki i više od toga.

Pitanje koliko Beograd ima stanovnika bilo je preteško za sve anketirane. Jan Veseli, srpski zet, bio je najbliži sa odgovorom od 1,3 miliona, Luka Dončić, Slovenac srpskih korena, rekao je 1,1 milion, a Amerikanac Kevin Pangos dao je Beogradu samo 450.000 stanovnika.

Na pitanje o srpskom nacionalnom jelu, Serhio Rodrigez je samo odrično klimao glavom, a krilni centar Žalgirisa Brendon Dejvis rekao je: "Trebalo bi to da znam, jer mi je Vasa (Micić) cimer".

Sa druge strane, Serhio Ljulj je i tu pokazao da je naučio nekoliko stvari igrajući sa Srbima i protiv njih. "Musaka!", rekao je on, a uz to je znao odgovor na pitanje "Šta je rakija"?

"To je piće", rekao je Ljulj kroz osmeh i gestikulaciju, koji su nagovestili da je Španac i probao rakiju.

Pogledajte interesantnu anketu.

Povezano

Sve vesti