Sezona jagoda je u punom jeku, a mi vam predlažemo jednostavni recept za čizkejk kojim ćete oduševiti goste.

Sama priprema je brza, a savetujemo vam da ga "planirate" dan unapred jer mora da se dobro stegne u frižideru.

Najbolji smuti od jagoda (RECEPT)

Sastojci:

250 grama digestivnog keksa

100 grama maslaca, istopljenog

500 grama mekog neslanog sira

100 grama šećera u prahu

300 mililitara slatke pavlake

400 grama jagoda

Priprema:

Premažite puterom unutrašnjost pleha ili posude prečnika 23 centimetra, zatim obložite papirom za pečenje. Keks sameljite u blenderu ili ga stavite u jaču kesu, a zatim oklagijom usitnite. Sipajte u činiju i prelijte istopljenim maslacem. Dobijenu smesu prebacite u pleh i pritisnite tako da formirate ravnu podlogu. Hladite u frižideru najmanje sat vremena.

Sir i šećer mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu, zatim sipajte slatku pavlaku i mutite dok se u potpunosti ne izmeša, a smesa dobije na volumenu. Krem zatim nanesite na podlogu od keksa, i pažljivo razmažite tako da nema mehurića vazduha, i da je sloj ravnomerno raspoređen. Ostavite da se stegne nekoliko sati ili preko noći. Pažljivo izvadite tortu iz kalupa, polovinu jagoda ispasirajte i procedite. Drugu polovinu iseckajte i prekrijte površinu čizkejka, a zatim pažljivo prelijte smesom od jagoda. Prijatno!