Brnabić ministar finansija, do imenovanja novog

Skupština Srbije konstatovala je, na početku današnje sednice, ostavku ministra finansija Dušana Vujovića, i time mu je zvanično prestala funkcija. Ana Brnabić obavljaće tu funkciju do imenovanja novog ministra finansija.

22
A- A A+

ana brnabić, parada ponosa, prajd, gej parada, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Vujović je ostavku podneo 7. maja.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".

"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke.

Ministar Vujović podneo ostavku

Ana Brnabić će, pored pozicije predsednice Vlade, obavljati i dužnost ministra finansija sve do imenovanja novog ministra.

Nakon povratka iz Novog Sada, gde je premijerka Ana Brnabić obišla Međunarodni sajam poljoprivrede, u Ministarstvu finansija izvršena je primpredaja dužnosti ministra finansija, po svim pravilima i procedurama Vlade Srbije i uz prisustvo notara, potvrđeno je agenciji Tanjug u kabinetu predsednice Vlade.

Inače, predsednica Vlade posle prestanka mandata ministra finansija treba da u roku od 15 dana parlamentu predloži novog ministra, kojeg bira Skupština Srbije većinom glasova od ukupnog broja poslanika.

Srbija ima NAJBOLJEG ministra finansija

Povezano

Sve vesti