Sudiji Obradoviću produžen pritvor

Autor:

Fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću danas je posle saslušanja u Novom Sadu određen pritvor do 30 dana, objavile su "Večernje novosti".

16
A- A A+
srđan obradović Foto: MN Press

Takvu odluku sudija je doneo na predlog tužioca Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, po čijem nalogu je pre tri dana delilac pravde na travnatom terenu i uhapšen u Jagodini, prenose "Novosti".

Obradović je priveden u policiju posle nedeljne utakmice Spartak - Radnički Niš u kojoj je dosudio penal za domaćine koji nije postojao. 

Arbitar, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj, pred tužiocem je izneo svoju odbranu u prisustvu čak tri branioca koja je angažovao, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i dalju istragu koja sledi povodom sporne fudbalske utakmice.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Obradović je pred tužiocem poricao da je počinio delo za koje se tereti i naveo da nije favorizovao domaćine meča, fudbalere subotičkog Spartaka.

Pojedini mediji su naveli i da je navodno išao na poligraf.

Pogledajte smehotresan penal za Spartak i još toga

Obradović je uhapšen u utorak po nalogu tužilaštva, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

"On se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između FK Spartak i FK Radnički, iskorišćavanjem svog službenog položaja, favorizovao domaći tim i tako ih stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika", piše u saopštenju MUP-a.

KOLUMNA NEŠE PETROVIĆA o SUDIJI OBRADOVIĆU

I OVO JE RADIO SRĐAN OBRADOVIĆ!

Povezano

Sve vesti