Brnabić:Vučić dobio usmene predloge o Kosovu

Autor:

Premijerka Ana Brnabić odgovarala na pitanje novinara da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio neki zvanični dokument o rešavanju pitanja Kosova.

13
A- A A+

Ona je rekla da je razgovarala sa Vučićem o tome, ali da to još ne može javno da komentariše kako ne bi ugrozila pregovaračku poziciju.

"On (Vučić) je dobio verbalne, usmene predloge, ali u ovom trenutku zbog pregovaracke pozicije ne bih komentarisala tako nesto", rekla je premijerka Brnabić, tokom posete Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Sofiji da nije dobio nikakav plan za rešenje Kosova od zapadnih sila i SAD.

Međutim, kaže da je dobio naznake, načela, principe, u kojima ima pristojnih stvari, ali i rešenja sa kojima nije saglasan i poručio da Srbija traži kompromisno rešenje, da neko uvaži ne samo interese Srba sa Kosova, već i interese Srbije.

"Da se uvaže interesi Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govriću na svim skupovima u Sofiji", najavio je Vučić.

Vučić: Nisam dobio nikakav plan za Kosovo

Povezano

Sve vesti