OBRT: Majka i ćerka izmislile silovanje!?

Autor:

Državljanin Srbije nastanjen u Podgorici (31) napustio je ćeliju spuškog zatvora, gde je bio zbog sumnje da je silovao devetogodišnju devojčicu.

3
A- A A+
Policija, teambuilding, policajci, policijsko auto Foto: MONDO/Nikoleta VukčevićNjemu je pritvor ukinut na predlog tužioca u Višem državnom tužilaštvu nakon dokaza koji su ozbiljno poljuljali sumnju da je počinio delo za koje se tereti, piše Dan.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima lista,  majka devojčice čije je silovanje prijavljeno je na poslednjem saslušanju promenila iskaz, pa su istražitelji zaključili da je silovanje prijavljeno kako bi se osvetila osumnjičenom.

Takođe, tužilaštu je dostavljen nalaz Kliničkog centra Crne Gore u kojem je, prema saznanjima Dana, konstatovana da devojčica nije imala povrede koje bi ukazivale na to da je žrtva silovanja.

Upravo nakon toga, devojčica i njena majka su promenile iskaze.

Očuh silovao devetogodišnju devojčicu?

Državljanin Srbije iz Novog Pazara uhapšen je krajem marta, kada je majka s devojčicom došla u podgoričku stanicu policije i optužila dugogodišnjeg emotivnog partnera da joj je silovao kćerku.

Na naknadnom saslušanju tvrdile su da je devojčica pet puta bila žrtva silovanja očuha. Majka devojčice tvrdila je čak i da je njena kćerka imala promene na telu i u ponašanju zbog traume koju je doživela.

Ipak, svi dokazi i istražne radnje doveli su u sumnju ove navode, nakon čega se osumnjični za ovo teško delo našao na slobodi. Osumnjičeni je s devojčicom, njenom majkom i još jednim detetom živio u Podgorici.

On je pred tužiocem od početka istrage negirao krivicu, tvrdeći da nikada nije počinio nijedno krivično delo nad devojčicom, a kamoli da ju je silovao, pojašnjavajući motive zbog kojih je, kako je tvrdio, lažno prijavljen.

Povezano

Sve vesti