Bez putarine na magistralnim putevima

Autor:

A naši autoputevi će biti uređeni, sa besplatnim internetom i punjačima za električne automobile

2
A- A A+
Ibarska magistrala, put, putevi, drum, drumovi, saobraćaj Foto: MONDO/P. Vujić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da neće biti uvođenja putarina na magistralnim putevima za teretna vozila i da se o tome nije ni razgovaralo.

Ona je naglasila da je za Srbiju važno da ima uređene autoputeve na kojima je maksimalna brzina 130 kilometara na sat, besplatan internet, a postavlja se još 10 punjača za električne automobile, pored postojećih pet.

Uskoro brže i magistralnim putevima

"Za nas je važno da ponudimo svima koji prolaze koridorima 10 i 11 da imaju najbolje moguće uslove kroz našu drzavu. Prihod od putarina je za 43 miliona evra veći 2017. godine nego što je bio 2014. godine", rekla je Mihajlović za TV Prva.

Naplata putarina na autoputevima je povećana jer je povećan broj automobila koji prolaze kroz našu zemlju, a Mihajlović dodaje da se očekuje još veći broj vozila.

Govoreći o deonici autoputa koji prolazi kroz Grdeličku klisuru ona je podsetila da je to najteže gradilište u Evropi i da su angažovani nezavisni stručnjaci koji proveravaju sve kosine gde ima problema.

Srušio se potporni zid puta na Koridoru 10!

"Klizišta se saniraju, ništa nije o trošku države već to rade kompanije koje su na toj deonici radile", pojasnila je Mihajlović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti