TUŽNA VEST: Preminuo Partizanov "lovac na talente"

Autor:

Nekadašnji fudbaler Partizana, trener u Omladinskoj školi i skaut koji je klubu podario mnogo talenata Dušan Trbojević preminuo je danas u Beogradu u 66. godini.

35
A- A A+

Zahvaljujući Dušanu Trbojeviću, koga su u klubu zvali "čika Trba", mnogi klinci koji su pikali fudbal u dvorištima škola ili zgrada, na kraju su završili u Partizanovoj školi i nemali je broj onih koji su napravili sjajne karijere.

Svoj fudbalski put započeo je kao pionir u Partizanu davnog 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i  jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama toga doba kao izraziti špic igrač (66 golova u jednoj sezoni). 

Po završetku omladinskog staža potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao 5 utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a. 

Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijere u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko izuzetnih selekcija (1986 i 1991), da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži i postavljen je za skauta, što se pokazalo ispravnim potezom i donelo klubu veliki broj vrhunskih igrača, navedeno je na sajtu Partizana.

Partizan se baš i nije lepo poneo prema Trbojeviću, jer su on i Nikica Klinčarski juna 2016. godine, ostali bez ugovora u klubu kojem su dali mnogo.

Vreme i mesto sahrane preminulog biće naknadno objavljeni.

Povezano

Sve vesti