Deco, vežbajte! (FOTO)

U DKC Majdan je održan 4. SARS Mini atletski miting predškolaca, u organizaciji Saveza za predškolski sport Srbije, pod pokroviteljstvom GO Savski venac i uz podršku PU Savski venac.

0
A- A A+Lepo je videti klince koji sa osmehom vežbaju i takmiče se u raznim discplinama.

Upravo je to cilj Saveza za predškolski sport Srbije - da se deca upoznaju sa sportom i vežbanjem uopšte, a zatim i da im se predstavi atletika kao osnovni i bazični sport iz kojeg kasnije lako mogu preći u neke druge sportske grane.

Od velike je važnosti i značaja za društvo uključivanje što većeg broja dece predškolskog uzrasta u sportske aktivnosti.

Savez za predškolski sport Srbije je u saradnji sa Opštinom Savski venac organizovao dan sporta, odnosno Mini atletski miting predškolaca, na kojem je bilo više od 300 dece.

Mlade sportiste su pozdravili predsednik Saveza Goran Vještica, sportski direktor Saveza Goran Perić i direktorka Predškolske ustanove "Savski venac" Gordana Petrović, a takmičenje je otvorio predsednik Skupštine Opštine Savski venac Nemanja Berić.

Na 4.SARS Mini atletskom mitingu učestvovalo je više 300 dece predškolskog uzrasta koji su se takmičili u tri atletske discipline koje su bile prilagođene njihovom uzrastu i mogućnostima - skok u dalj iz mesta, štafetno trčanje i bacanje koplja - rakete.Sva deca su dobila diplome i sponzorske Čunga Lunga paketiće za učešće i uloženi trud jer takmičarski rezultat nije bio u prvom planu već da se svako dete oseti pobednikom jer je dalo maksimum za svoju ekipu.

Kroz ovu manifestaciju se predškolci uče i fer-pleju, poštovanju pravila i protivnika i pripremaju za buduće pobede i poraze u sportu i životu.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti