Prognoze pred Mundijal: Srbija kao Hrvatska - 0,2%

Autor:

Analitičari švajcarske UBS banke objavili listu favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji. Nemačka pre Brazila, slažete li se?

19
A- A A+
mundijal, rusija 2018, vizual, vizuali, svetsko prvenstvo Foto: MONDO/Mario Milojević


Iako mnogi vide Brazil kao prvog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji, analitičari švajcarske UBS banke došli su do drugačijeg zaključka.

Upotrebom programa koje koriste u svojim predviđanjima kretanja cena na svetskim ekonomskim tržištima, došli su do podatka da je aktuelni svetski šampion, Nemačka, prvi favorit za osvajanje Mundijala sa 24 odsto šansi.

Brazil, koji po mnogima ima najjači tim, nalazi se na drugom mestu sa 19.8 odsto, a sledi Španija sa 16.1 odsto.

"Nemačka i Brazil će imati lagan posao u grupnoj fazi, dok će se Španija već u prvom kolu sastati sa aktuelnim prvakom Evrope, Portugalom", objasnio je Majkl Bolinger, šef UBS odeljenja za raspodelu imovine na progresivnim tržištima.

U drugi krug favorita svrstani su Argentina, Engleska, Francuska i Belgija.

"Sudbina Argentine u mnogome će zavisiti od forme njihovih najvećih zvezda, što je po našem mišljenju nepredvidiv faktor i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom", rekao je Bolinger.

Jasno vam je, verovatno, zbog čega nismo u prvi plan istakli Srbiju.

Našim "orlovima" daje se 0.2 odsto šansi da dođu do trofeja u Rusiji, isto kao i Hrvatskoj, Senegalu, Islandu i Južnoj Koreji.

Za plasman u finale Srbija ima 1 odsto, za polufinale 2.8, za četvrtfinale 7.7, za prvo mesto u grupi 8.7, a za drugo sasvim solidnih 22.8 odsto.

Zanimljivo je da ima i reprezentacija kojima se uopšte ne daju šanse da će osvojiti trofej (Egipat, Tunis, Kostarika, Saudijska Arabija i Panama), dok Panama po ovim proračunima jedina nije viđena u finalu.

Evo i kompletne liste:

Povezano

Sve vesti