BRUTALAN NAPAD: Radnici iz Srbije pretučeni u JAR!

Autor:

Nekoliko državljana Srbije, radnika nemačke kompanije koja posluje u Južnoafričkoj republici povređeno je u napadu kolega.

30
A- A A+

policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Dva radnika su teže povređena, a šestoro je zadobilo lakše povrede, pišu beogradski mediji.

Takođe, u noći između srede i četvrtka opljačkana je i kuća srpskog konzula u Pretoriji Saše Marta.

Srpski radnici su zaposleni u jednoj kompaniji koja je registrovana u Nemačkoj, a čiji su vlasnici Hrvati sa nemačkim državljanstvom. 

Slovačka: Uhapšeni Srbi


Iz Službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih poslova Srbije je potvrđeno da je do incidenta došlo, ali i da se čeka zvanični izveštaj iz Južnoafričke republike. 

List "Kurir" navodi da su se afroamerički radnici pobunili su se jer su dobili otkaz, pa su metalnim štanglama "lomili ruke i noge kolegama iz Srbije, Hrvatske i Nemačke".

Intervenisale su vojska i policija, zapucavši kako bi "spasile radnike iz Evrope".

"Kurir" navodi da su šestorica Srba zadobila lakše povrede, a dvojica prelome ruku i nogu, te da su svi zadržani u bolnici, ali su van životne opasnosti.

Korisnik Twittera pod imenom Donald Madona Matebula je napisao poruku: "Evropljani moraju pasti. Na izgradnji termoelektrane “Kosile” južnoafrički radnici i poreski obaveznici dobijaju otkaze, dok nejužnoafrički radnici i dalje rade isti posao koji smo mi radili. Južnoafrikanci gube poslove, a Evropljani i stranci ostaju."

On je postavio i fotografije protesta južnoafričkih radnika ispred gradilišta, kao i fotografije na kojima se vidi da je policija pucala na okupljene. 

BROJ TELEFONA AMBASADE I IMEJL

Srbi čiji su članovi porodice angažovani u Južnoafričkoj Republici o stanju najmilijih mogu da se informišu pozivom ambasadi, ili slanjem imejla.

Broj telefona na koji mogu da pozovu je +27124605626, ili da pišu na info@srbembassy.org.za, a biće im odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

Povezano

Sve vesti