Poruka Javora za "lažne direktore mešetare"

Autor:

Ivanjičani su u direktnoj utakmici za opstanak osvojili nedovoljan bod. Posle utakmice, vršilac dužnosti trenera i klupska legenda izašao je pred novinare.

20
A- A A+
Javor Foto: MN Press

Fudbaleri Javora borili su se do poslednjeg, 95. minuta utakmice protiv Rada, ali nisu uspeli da pobede i ostanu u Superligi.

U dramatičnoj završnici plej-auta, Ivanjičani su protiv gostiju sa Banjice igrali za ostanak. Domaćinu je bila potrebna pobeda, a "građevinarima" se ispostavio dovoljnim i nerešen rezultat, 1:1.

Dugogodišnji kapiten Ivnajičana Milovan Milović (37) počeo je sezonu na terenu, a preuzeo je u završnici težak posao i pokušao da kao trener zadrži ekipu i klub u najjačem rangu. Međutim, njegov tim nije uspeo, pa će Javor prvi put od takmičarske 2014/15 igrati u Prvoj ligi Srbije.

U poslednjih deset godina to je bila jedina sezona Ivanjičana u nižem rangu, u koji će se ponovo preseliti ovog leta.

"Prvi udarac u okvir gola je bio gol i neverovatno je da u čitavom prolećnom prvenstvu nismo primili gol iz prekida, a danas se to dogodilo", rekao je Milović posle utakmice.

Drhtavim glasom, on je rekao da je ponosan na svoje fudbalere.

"Nismo uspeli. Rekao sam svojim igračima da su heroji. Sa njima sam i počeo kao igrač, silom prilika sam tu gde jesam. Stvarno nemam šta da im zamerim za ovu utakmicu. Imali su pravi odnos, želju, volju, motivaciju, a rezultat je izostao".

U osvrtu na loše završenu sezonu, Milović je rekao da kroz uspone i padove Ivanjičani ipak nisu uspeli da ostvare osnovni cilj.

"Nije sramota pasti, sramota je ne ustati i ne vratiti se tamo gde nam je i mesto. Klub, igrači i ovaj grad zaslužuju superligaša".

Konferenciju za novinare zaključio je rečima...

"I poslednja poruka pojedinim debelim i lažnim sportskim direktorima mešetarima je - pre ili kasnije srešćemo se ponovo".

Pogledajte detalje utakmice u Ivanjici.

Izvor: YouTube/SuperLiga

Povezano

Sve vesti