Putin se u Sočiju sreo sa Asadom (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

0
A- A A+


Putin je sirijskom lideru rekao da se nada povlačenju stranih oružanih jedinica iz Sirije, preneo je Tas s.

Asad je boravio u radnoj poseti Sočiju, javio je Sputnjik.

"Mi polazimo od pretpostavke da se, s obzirom na značajne pobede i uspehe sirijske vojske protiv terorizma i prelazak političkog procesa u aktivniju fazu, naoružane srane jedinice mogu povući sa teritorije Sirije", rekao je Putin.

Asad je ruskom lideru kazao da se situacija u Siriji razvija pozitivno sa vojne tačke gledišta.

"Situacija se razvija veoma pozitivno zahvaljujući koracima koji su načinjeni u sferi borbe protiv terorizma" dodao je Asad.

PUTIN NAREDIO: Povlačenje iz Sirije, odmah!

"Vojni uspesi nam pomažu da normalizujemo situaciju u zemlji a to otvara put povratku brojnih naših građana kućama", kazao je on, navodi Tas s.

Asad je zahvalio Putinu i ruskoj vladi na neprekidnom dostavljanju humanitarne pomoći sirijskom narodu koji su teroristi proterali iz njihovih domova.

Rusija je proteklih godina svesrdno podržavala sirijski režim.

Ruska operacija u Siriji počela je 30. septembra 2015. godine. Borbene zadatke ispunjavala je grupacija vazduhoplovno-kosmičkih snaga Ruske Federacije koju je činilo više od 50 aviona i helikoptera, uključujući "su-24m", "su-34", "su-25sm", "su-30sm" i druge.

Tokom vojne kampanje uništeni su infrastrukturni objekti terorista ISIS, komandni punktovi, štabovi, komunikacioni čvorovi, objekti za proizvodnju, preradu i prevoz nafte.

Tokom operacije borbena avijacija je izvela više od 5.200 letova i likvidirala veliki broj terorista i njihovih objekata.

Povezano

Sve vesti