"Suza" do 300 na sat za manje od 14 s! (VIDEO)

Autor:

Pogledajte najbrži automobil sa motorom sa četiri cilindra u Nemačkoj

Jedan od omiljenih automobila s kraja osamdesetih godina bio je "opel kadet", u narodu poznatiji na "suza".

Ovo su omiljeni nadimci automobila

Ovaj hečbek je proglašen 1985. godine Evropskim automobilom godine i uspešno se "tukao" sa najljućim rivalima, "golf dvojkom" i "ford eskortom" četvrte generacije. Na ovim prostorima bio je naročito popularan jer je bio jedan od "domaćih" modela – sastavljao se u Kikindi.

"Suza" je i poslednji "kadet" jer ga je 91. nasledila "astra". Međutim, njegov život je nastavljen i tokom prve polovine devedesetih. Naročito je bila popularna verzija sa oznakom GSi.

Povratak GSi-a u malom pakovanju

"Spavač"

Kao što kaže naslov ovog videa, reč je o "ultimativnom spavaču" (The Ultimate Sleeper). Izraz "spavač" se odnosi na modele koji na prvi pogled ne izgledaju kao moćne sportske mašine. Jedan od odličnih primera je i "lanča tema 8.32" o kojoj smo nedavno pisali.

Fanovi ovog modela su i dalje prisutni, a posebno ga vole u nemačkoj tjuning kući "WKT".

Oni su nedavno izbacili verziju čiji su originalni 1,6-litarski model zamenili dvolitarskim 16V benzincem kojem su dodali turbo-punjač koji rad pod pritiskom od čak 3,1 bara (pritisak turbina kod običnih putničkih modela iznosi 0,5-0,6 bara).

Zahvaljujući ovome, motor isporučuje na sva četiri točka 1257 konjskih snaga!

Performanse su neverovatne: od 0-100 km/h za četiri sekunde, od 100-200 km/h za 3,6 sekunde, a od 200-300 km/h za 6,3 sekunde. Dakle, do trista na sat za manje od 14 sekundi!

Pogledajte kako izgleda trenutno najbrži automobil sa motorom sa četiri cilindra u Nemačkoj:

Izvor: YouTube/Gumbal

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti