Brutalni napad huligana - egzodus iz Sportinga?

Autor:

Posle nezapamćenog napada 50-ak "navijača" lisabonskog Sportinga na igrače tog kluba zbog neodlaska u kvalifikacije za Ligu šampiona, najavljuje se masovni odlazak fudbalera, možda bez obeštećenja.

6
A- A A+

Huligani su napravili nezapamćeni skandal, brutalno napavši igrače Sportinga i demolirajući svlačionice kluba, nakon što nije uspeo da obezbedi mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U napadu je povređeno nekoliko igrača, među kojima i bivši fudbaler hrvatske Rijeke Josip Mišić, koji je udaren kaišem u glavu.

"Najcrnji dan u istoriji Sportinga", jedan je od komentara u portugalskim medijima, a pojedini su čak optužili predsednika Sportinga Bruna de Karvalja da je navodno podstakao ovu radikalnu grupu "navijača" da verbalno motiviše igrače pred finalni meč u Kupu Portugala protiv Aveša u nedelju. Umesto te verbalne "motivacije", stvari su izmakle kontroli...

NAPAD POGLEDAJTE OVDE  i  OVDE
Iako su kružile informacije da će igrači zbog ovog nerazumnog napada, odbiti da igraju finale kup, to, ipak, nije tačno.

"Bez obzira na poslednje događaje, poštovaćemo profesionalne obveze. Zbog poštovanja prema takmičenju i našem statusu profesionalnih igrača, kao i našem rivalu Avešu, igraćemo u finalu Kupa", navodi se u zajedničkom saopštenju fudbalera Sportinga.

Klub je osudio napad na svoje igrače i demoliranje prostorija, navaljujući da će u saradnji sa policijom, učiniti sve da počinioci budu adekvatno kažnjeni. Oglasio se i predsednik Portugala, rekavši da je napad na igrače "sramota za zemlju i njen ugled".

Međutim, ono što bi trebalo da zabrine upravu Sportinga jesu glasine da će igrači, posle ovoga, masovno napustiti klub, navode mediji u Lisabonu.

"Sporting je ugledan klub i svi su u šoku. Igrači su najavili da će povući odgovarajuće pravne poteze. Dakle, izgledno je da raskinu ugovore sa Sportingom i da klub napuste kao slobodni igrači. Sporting bi mogao da bude 'debelo' finansijski oštećen", naveo je portugalski fudbalski novinar Hoze Manuel Delgado.

Povezano

Sve vesti