Jelena Stokić,mondo.rs

Amerikanci snimaju film u čast Tijane Jurić

Američka produkcijska kuća počela je snimanje filma u čast devojčice Tijane Jurić, koja je ubijena pre četiri godine u vojvođanskom selu Bajmok. Film se zove "48 sati i jedan minut."

16
A- A A+

tijana jurić Foto: MONDO/Lana Stošić

Otac Tijane Jurić Igor kaže da se film ne bavi samim slučajem Tijaninog ubistva, već da je to “priča o otmicama dece.“

"To je vrlo razumna tema i drago mi je što se neko bavi time i na ovaj način. Film se ne bavi Tijaninim slučajem, ali je u njenu čast", rekao je za MONDO Igor Jurić i dodao:

"Kontaktirala me je devojka srpskog porekla iz Los Anđelesa. U filmu glumi i dosta naših poznatih glumaca. Mislim da će biti zaista dobar, bio sam nekoliko puta na snimanju."

Igor Jurić, koji je i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" kaže da je predložio da premijera filma bude 25.maja 2019. godine, kada je Međunarodni dan nestale dece.

Tijana Jurić, devojčica iz Subotice, oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. Jula 2014. godine.

Ubica Dragan Đurić, mesar iz Surčina, je vrlo brzo uhapšen, a u junu 2015. godine je osuđen na 40 godina zatvora.

Tijaninom ubici potvrđeno 40 godina

Međutim, zauvek će ostati pitanje šta bi se dogodilo da je policija reagovala odmah po njenom nestanku i krenula u potragu za tada petnaestogodišnjom bezbrižnom devojčicom, čiji je nestanak u subotu, 26. jula 2014. trideset i dva minuta posle ponoći u, ironije li, mirnom vojvođanskom selu Bajmok, dvadeset kilometara od Subotice, registrovan odmah.

Šta bi bilo da se nije čekala nepotrebna zakonska procedura od 48 sati od nestanka, iako su svi ostali, osim nadležnih, znali da je taj nestanak zlokoban.

"Vreme se promenilo, deca nisu svesna opasnosti"

Godinu dana nakon ove tragedije zakon je na inicijativu fondacije “Tijana Jurić.” promenjen.

Tijanin zakon je usvojen u julu 2015. godine.

Izmenom zakona je utvrđeno da će potragu za nestalim licima policija počinjati bez odlaganja po prijavi nestanka. Upravo zbog te izmene mnogi životi su poslednjih nekoliko godina spaseni.

Povezano

Sve vesti