• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukucajte na Google "ubio ženu"

Izvor mondo.rs

Reflektor teatar vas poziva da budete deo njegove borbe - predstava "Crvena: Samoubistvo nacije", 22. maj od 20.00h, Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21).

 Predstava o nasilju nad ženama Reflektor teatar Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U kampanju "Stop nasilju nad ženama" ukljucio se i Reflektor teatar, koji ce u utorak uvece odigrati predstavu "Crvena: Samoubistvo nacije".

Ovaj teatar je u pozivu na predstavu podsetio na Gavrila Stefanovica Venclovica, koji je još sredinom 18. veka pisao o neravnopravnosti žena u društvu, dvostrukim kriterijumima za žene i muškarce, odnosu muškarca prema ženi... Venclovic je stvarao i kritikovao svoje društvo u 18. veku. 

"Cime mi možemo, po tom pitanju, da se pohvalimo u 21. veku? Ukucajte na guglu 'ubio ženu'. Da li vidite koliko clanaka postoji na tu temu? Da li vidite koliko je to cesto danas? Krenuo po hleb, pa ubio ženu. Otišao na kafu, ubio ženu. Gledao fudbal, pa ubio ženu. Ubio ženu. Ženu. Ako dovoljno puta ponovite neku rec ona izgubi svoj smisao. Da li se to desilo? A ta žena je jedno ljudsko bice. Jedno ljudsko bice se toliko cesto pojavljivalo u medijima da je izgubilo smisao jer je previše puta pomenuto. Da li želimo da živimo u takvom društvu? Kakva je naša buducnost ako smo oguglali na naslove 'UBIO ŽENU'? Kakva je buducnost naše dece? Naših cerki? Naših unuka? I njihovih cerki i unuka? Da li želimo da uradimo nešto po tom pitanju? Naša ljudska i moralna je odgovornost i naš je poziv da se odazovemo tom krvavom pozivu u pomoc. Jer žena nije kriva i ona ne može biti kriva", piše u pozivu Reflektor teatra.

Procitaj pre nego što postaneš žrtva

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE