MONDO/Beta

Novosađani, čuvajte se taksi prevara

Autor:

Gradska uprava za inspekcijske poslove Novog Sada saopštila je danas da povremeno dobija prijave u vezi sa visinom naplate usluga taksi prevoza, za vreme održavanja sajamskih, muzičkih i drugih manifestacija koje se održavaju u tom gradu

3
A- A A+
novi sad bulevar, novisad, ns, autobus gsp novi sad, bulevar novi sad, novi sad ulica, ns ulice, bulevar mihajla pupina novi sad Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Oni pozivaju građane na oprez.

Cenu usluga u okviru taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji Novog Sada utvrđuje Gradsko veće i jedinstvene su za sve taksi prevoznike u glavnom gradu Vojvodine.

Kako je istakla Gradska uprava, cena usluge korišćenja taksi prevoza, koje se navode u prijavama građana, ponekad prevazilazi cene koje su donešene u skladu sa taksi tarifom za obavljanje taksi prevoza.

Podsetili su građane da je taksi vozač dužan da prilikom otpočinjanja prevoza uključi taksimetar, da uslugu za naplati u iznosu koji pokazuje taksimetar i da izda račun na kraju vožnje.

"Ako taksi vozač po završetku vožnje ne izda putniku račun, putnik nije u obavezi da plati uslugu", navodi se u saopštenju.

Precizira se da je start taksi prevoza 85 dinara, vožnja po pređenom kilometru 52, 66 ili 98 dinara, u zavisnosti od tarife, a čekanje po času 520 dinara.

U Novom Sadu u toku je Međunarodni poljoprivredni sajam, najveći sajam te vrste u regionu.

Kako da vas ne prevari taksista

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.